| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 05/02 2014 kl. 6:18 8 kommentarer

Toad in the Hole

Toad in the Hole är klassisk brittisk husman och en riktig bensvepare hos våra barn. Det är definitivt ett av många ”måsten” när vi är hos svärföräldrarna i England.

Receptet för pannkakssmeten är samma som för Yorkshirepudding. Det här är alltså inte som svensk degig ugnspannkaka utan mer en fluffigt uppblåst pannkaka med lite krispig yta. Den är bättre med andra ord.

Jag fnissar fortfarande lite när jag ser den här bilden som är tagen hemma hos svärföräldrarna förra året. Den djärva uppdateringen med lite cocktailtomater lämnade inte någon oberörd. Uppenbarligen lite överdrivet fancy att uppdatera en sådan här klassiker enligt somliga.

TOAD IN THE HOLE

  • Stek korvarna (små färska korvar med fläskfärs) direkt på ugnsplåten med lite smör så att de får färg. Häll sedan på pannkakssmeten. Samma princip gäller som med yorkshirepudding –  plåten ska vara riktigt het innan pannkakssmeten hälls på.
  • Toppa gärna med lite timjan eller rosmarin.
  • Grädda ca 25 minuter i 220 grader. Öppna inte luckan under gräddningen!

Servera med obligatorisk skysås, grönsaker och potatismos.

Liknande inlägg:

8 svar till “Toad in the Hole”

  1. Charlotta skriver:

    Ja jisses så fancy! 😉 Äntligen har vi lite Taylor & Joneskorv i Malmö också apropå detta.

  2. Fröken Dill skriver:

    Kul namn på rätten! Yorkshirepudding är ju inte så dumt så jag kan tänka mig att det är gott.

  3. Hanna skriver:

    Ja, så går det med flera fönster öppna… Ni får gärna ta bort ovanstående kommentar för det kan jag visst inte själv. 🙂

    Toad in the hole däremot är ju också himla gott! Har inte gjort det själv faktiskt men ätit det många gånger! 🙂

    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.