| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 30/01 2014 kl. 9:17 6 kommentarer

Acerola

Sori  äter vi ofta till mellis. De små bären heter så på vietnamesiska.  Tack vare google så vet jag att de även heter barbadoskörsbär och acerola.

De är olivstora med två kärnor som gör att det är lite svårt att äta dem på ett sofistikerat sätt. Smakar lite som bigarråer och innehåller  mängder med c-vitamin. Här i Vietnam kostar de ca 5-6 kronor/kilot i mataffären. Ett mellis som våra barn gillar!

Liknande inlägg:

6 svar till “Acerola”

  1. Maria B Hansson skriver:

    Acerola är ju jättepoppis som sånt där ”nyttigt” bär och återfinns i allehanda drycker här i Sverige. Kul att få se hur de ser ut.

  2. Sofia skriver:

    Det finns så himla många intressanta frukter i Asien, de där har jag nog aldrig provat, men min favorit är helt klart Jackfruit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.