Sneak peak på Restaurang Jonas

Igår kväll var Elin och jag på en liten sneak peak på Restaurang Jonas som öppnar på lördag. Under hösten har vi kunnat följa arbetet med den nya restaurangen på deras Facebook-sida och jag som bor i kvarteret har gått förbi och nyfiket försökt kika in genom fönstren på sistone. Restaurang Jonas är en välkommen finkrog på Kungsholmen och det är Jonas Lundgren, silvermedaljören från Bocuse d’Or 2009, som har gett den dess namn. När vi i somras hörde talas om att Daniel Roos (f d Operakällen) anställts som chefskonditor kändes det än mer lovande.


Längst upp till vänster: Jonas Lundgren och Daniel Roos
Längst upp till höger: Interiör
Längst ner till vänster: Interiör
Längst ner till höger: Daniel Roos har gjort (ätbara) äggskal åt kockarna. Äggskalen ska fyllas med mousse och serveras till en för- eller varmrätt.

Jonas Lundgren har jobbat på många krogar runt om i världen, senast i Singapore, och skriver på hemsidan att han på Restaurang Jonas ska kombinera de skandinaviska smakerna med sina personliga intryck och smakupplevelser från jordens kök. Visst låter det spännande?

Förutom fine dining-delen som har plats för 30 gäster rymmer Restaurang Jonas även en bistro och vinbar med enklare rätter och ett stort utbud viner som säljs per glas.

3 kommentarer

  1. Fröken Dill

    Nu blir min J, Jonas, glad när han får en namne som är restaurang och dessutom på Kungsholmen!

  2. Hanna

    Kul med nyheter! Och äggskalen ser spännande ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.