| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 16/11 2010 kl. 21:24 3 kommentarer

Arrabiata a’la Catenacci

I måndagskväll var jag och Helena i Operakällarens festvåningskök tillsammans med några andra bloggare och journalister för att lära oss laga familjen Catenaccis arrabiata. Under ledning av Stefano Catenacci hackades det vitlök, krossades tomater och revs basilika så det stod härliga till. Såsen fick vi med oss hem i en fin burk tillsammans med receptet och diplom.

Som avslutning på kvällen fick vi sätta oss till bords på Operaterassen och provsmaka den senaste rätten från Gooh! – frikadeller med färsk pasta i krämig tomatsås. En riktigt trevlig (och god) kväll!

Arrabiata a'la Catenacci

Vår egen arrabiata, godkänd av Stefano

Tilltugg / Michel

Lite vin och tilltugg som inledning på kvällen medan Goohs kökschef Michel Maiden berättade lite om hur det var när Gooh! startade för 5 år sedan.

Helena / kryddor / Stefano

Helena gästspelar i Operakällarens festvåningskök, Stefano inspekterar resultatet

Vi fick diplom!

Vi fick diplom! 🙂

Frikadeller med färsk pasta i krämig tomatsås

Frikadeller med färsk pasta i krämig tomatsås, en nyhet från Gooh!

Familjen Catenaccis arrabiata (4 portioner)
2 burkar hela skalade tomater á 250 g
4 vitlöksklyftor
1 dl jungfruolja
torkad chili
färsk basilika
salt
socker

Gör så här
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Häll av tomaterna i en bunke och krossa dem med handen. Värm oljan på medelvärme, lägg i den skivade vitlöken och bryn försiktigt. Häll i tomatkrosset och låt koka på medelvärme i 15-20 minuter. Smula sönder den torkade chilin och riv basilikabladen till mindre bitar. Tillsätt chili, basilika, salt och socker under avsmakning. Servera såsen till nykokt pasta.

Fler bilder hos Cawa Media

Liknande inlägg:

3 svar till “Arrabiata a’la Catenacci”

  1. Fin fina bilder ni lagt upp! 😀 Tack för trevligt middagssällskap.. 😉

  2. Maria skriver:

    Nette: Tack själv!

  3. Therese skriver:

    Låter som en otroligt trevlig och lyxig kväll. Ska absolut testa receptet.

  4. […] Det var en hel del saker att förbereda.  Köttbullar  med lammfärs och rosmarin rullades. Ungefär så här. Plus att det svängdes ihop en tomatsås. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *