| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 14/09 2010 kl. 11:36 6 kommentarer

Kryddigt fönster, del 2

Fyra veckor senare har de små musöronen förvandlats till späda basilikastjälkar. Det är visserligen en bra bit kvar till dess att jag kan kalla det för en planta, men det är på god väg. Och de små bladen luktar faktiskt basilika!

Ni missar väl inte att det har börjat komma riktiga basilikablad? Lite krusiga och så fina! 

Jag är ungefär lika förjust som ett barn på julafton. Jag tittar till det lilla livet krukan varje dag och blir barnsligt glad så fort jag ser nya tecken på att det faktiskt ska bli en riktig basilikaplanta framöver. Kanske är det mitt tunga basilikaberoende som gör mitt smått besatt, för det handlar definitivt inte om ett genuint odlarintresse.

Liknande inlägg:

6 svar till “Kryddigt fönster, del 2”

  1. Donna Pina skriver:

    Åh, titta som det växer! Det är verkligen praktiskt att ha sina egna, färska örter hemma. Billigare och mycket godare än att köpa.

  2. Kaksmulan skriver:

    Underbart att ha lite orter staende i koksfonstret, det doftar sa gott och sa harligt att bara kunna nypa av lite kvistar till matlagningen.

  3. Martina skriver:

    Härligt! Odlar själv både i köksfönstret och i växthuset, dom i växthuset blir stora och fina, bladen blir enorma!

  4. Max skriver:

    Glöm inte att rösta på Ragazze.se:s bidrag i Matbloggarnas Recept:
    http://www.feta.se/matbloggarnas-receptfolder/kycklingbollar-med-fetaost-och-oregano.html

  5. Tess skriver:

    Åh så sött! 😉
    Måste fråga hur det går sen när de är fullvuxna, kommer det fler sen du ”tagit det du behöver” eller är den slut som krukan man köper i affären?

  6. Sanna skriver:

    men det är något speciellt när det växer i fönstret. Oavsett om det är en kryddplanta eller en enkel krasse på bomull 🙂
    Själv har jag precis skördat 1 kg tomater från trädgården och gjort en chutney (recept kommer imorgon). Det är glädje 🙂
    Njut när du kan skörda din egen basilika. Den är extra god 🙂

  7. […] Den till en början så glättiga historien om basilikan började här och fortsatte här. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *