| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 16/06 2009 kl. 21:45 2 kommentarer

Midsommartips: Knäckebröd med färskpotatis

Ett knäckebröd med en matig röra funkar bra som både bufférätt och tilltugg. Om du blandar i lite matjesill och kokt ägg blir det ännu mer ”midsomrigt”.  Välj dock inte ett runt knäckebröd om du vill att dina gäster ska kunna äta det utan att få hela härligheten i knäet. 🙄

Till två stora knäckebröd behöver du:

4 kokta färskpotatisar
3 msk lätt creme fraiche
1 tsk finhackad rödlök
1 1/2 tsk finklippt dill
3 tsk stenbitsrom
ca 1 tsk rivet citronskal
en nypa salt
ett par varv med vitpepparkvarnen

Gör så här:

Dela den kokta färskpotatisen i mindre bitar och blanda sedan med övriga ingredienser.

Liknande inlägg:

2 svar till “Midsommartips: Knäckebröd med färskpotatis”

  1. Alma skriver:

    Hej!
    Om några veckor har ju nästa Harry Potter film premiär, och jag och en kompis ska anordna ett Harry Potter-maraton, där vi ser alla filmer över en natt. Frågan är bara vad vi ska äta, har du några idéer om mat, eller kanske mer snacks, som känns magisk, eller som har Harry Potter-influenser? Tack på förhand!

  2. MarieV skriver:

    Hej! Jag gillar verkligen inte sill i någon form, och det är jättesvårt att hitta på något ”fiskfritt” som passar till nubben. Det här var kalas!! Alla runt bordet åt och la till lite kokt ägg eller en sillbit efter tycke och smak. Den här röran kommer bli en midsommarklassiker, Tack!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.