| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 14/06 2009 kl. 15:21 3 kommentarer

Krispigt och sött

Min inställning innan jag provade dem var faktiskt att totaldissa dem. Fullkornskorpor med choklad! Skorporna från Brandt har nämligen kommit i tre smaker och ett par provpåsar landade här i brevlådan. Även maken muttrade över denna galna idé. Men vi knaprade och åt.

Äsch. Någonstans så är det någon slags charm över de här små skorporna. Fullkornsvarianten har mörk choklad (47% enligt förpackningen) och bidrar med 12 gram fibrer per 100 gram – och så klart att det inte är just den här lilla skorpan som kommer att förändra dina livstilsvanor. Sedan är det en vanlig skorpa doppad med mjölkchoklad. Den tredje skorpan med kokos är även den helt fiberfri och skall mest betraktas som en liten sockersöt kaka.

I pressreleasen står det att ”skorporna är ett alternativt mellanmål, då de har 10-20% färre kalorier jämfört med småkakor…”. Detta argument håller inte riktigt för mig, jag serverar inte kakor till mellanmål och jag kan inte argumentera för nyttoaspekten i detta fall.

Men de är krispiga och spröda, så till den som gillar knapriga biscottis  till kaffet så kanske en liten tysk chokladdoppad skorpa kan pigga upp. Jag köper nog inte just de här skorporna men jag hoppas Brandt fortsätter att labba fram nyttigare skorpor som skulle kunna passa som mellanmål.

Liknande inlägg:

3 svar till “Krispigt och sött”

  1. Emilies Skafferi skriver:

    Jag tycker de verkar goda, men antagligen inte nyttiga. Kanske snarare kan vara ett alternativ till fikat.

  2. Elin skriver:

    Precis, det gäller att ha rätt förväntningar 😉

  3. Kinna skriver:

    Håller med dig, den här hade jag också dissat. Hade nog tackat nej redan innan den kommit till min brevlåda. Kul at höra att den ändå smakade gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.