| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 23/02 2009 kl. 10:13 9 kommentarer

Blåmusslor med vitlök & timjan

Behöver du tips på god och snabb plockmat? Då är mitt tips att koka blåmusslor. Det tar bara ett par minuter och under tiden korkar du upp vinet och fixar dukningen. Och missa för allt i världen inte att doppa brödet i den goda buljongen!

Till två personer behöver du:

1 nät blåmusslor (lite drygt 1 kg)
1 stor bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
en rejäl tufs färsk timjan
1/2 flaska torrt vitt vin

Gör så här:

Skrubba musslorna ordentligt i kallt vatten. Kasta de musslor som är öppna eller är trasiga. Finahacka schalottenlök och vitlök och fräs i lite olivolja. Tillsätt timjan och vin och låt koka upp. Häll sedan i musslorna och låt koka tills de har öppnat sig (knappt 5 minuter). Ät inte de musslor som inte har öppnat sig! Servera musslorna tillsammans med aioli och bröd.

Nyfiken på fler recept? Kika på Elins blåmusslor med chili och citronpasta!

Liknande inlägg:

9 svar till “Blåmusslor med vitlök & timjan”

  1. Maria skriver:

    Viktigt att det är ett gott bröd som serveras till! :mrgreen:

  2. Elin skriver:

    Jamen precis! Helena hur kunde du glömma! 😎

  3. Fias kastruller skriver:

    Åh, jag älskar musslor. Måste snart äta det, det var ett tag sedan! /Sofia

  4. Charlotte skriver:

    En liten fråga… är det ok att äta musslor såhär års? En servitör på en restaurang i Stockholm , som enligt mig serverar stans bästa musslor – svarade mig då jag frågade varför musslorna var borta från menyn vid mitt senaste besök, att musslorna är dåliga såhär års och att de därför inte serverar dem förrän framåt april… Kan det stämma? Ska man inte köpa färska musslor nu? (hoppas innerligt att han hade fel!!)

  5. Kinna skriver:

    Musslor är en av mina favoriter! Man kan variera lite hur som helst. Persilja är också jättegott till.

  6. Frida skriver:

    Detta måste jag testa! Och vilken underbar blogg ni har, hälsar Frida som precis hittat hit.

  7. Ida skriver:

    åh, ser så fint ut! tycker egentligen inte om musslor, men ifall någon skulle laga dem sådär fint till mig skulle jag inte säga nej 🙂

  8. Helena skriver:

    -> Charlotte: Jag hoppas att det är ok att äta musslor även i februari. För det har jag gjort. 🙄 Någon annan kanske vet?

  9. Charlotte skriver:

    Så länge du fortfarande mår bra tycker jag att vi utgår från att det är helt ok!!! Den där kyparen försökte säkert bara bortförklara det faktum att musslorna var slutsålda 😉

  10. […] linguine (som inte får vara mer kokt än bara precis al dente) i den smarriga oljan. Tillsätt  kokta musslor och räkor. Blanda i lite finhackad tomat och persilja och toppa med pecorino. Buon appetito i miei […]

  11. […] frites till middag. Jag gillar blåmusslorna i all enkelhet, kokta i vitt vin och lite grädde. Helena har timjan till sina blåmusslor medan vi kör på persilja. Och som ni alla vet så är det ju nästan det bästa att få avsluta […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *