| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 08/10 2008 kl. 17:40 4 kommentarer

Strömmingslunch på Bockholmen

Bockholmen Hav & Restaurang ligger lite undangömt på en ö bredvid Bergshamra i Solna. Ryktet säger att de har bra brunch på helgerna och en trevlig uteservering på sommaren men vi testade en lunch en regnig torsdag den här gången!


Vi hade spanat in deras långkok på fläsklägg på hemsidan men det var tyvärr slut. Istället så blev det ansjovisströmming med potatismos för 105:-. Hur gott det än var så känner man sig lite rånad när man blir serverad två små fileér och typ inget mer till än skirat smör och potatismos. Knäckebröd förvisso men en sallad hade gärna fått finnas till och kanske en strömmingsfilé till på tallriken.

Jag var alltså rätt hungrig fortfarande efter varmrätten. Som dessert fanns det bara brownies och pannacotta att välja på vilket först kändes lite trist, men faktiskt, jag ändrar mig: De har en grymt bra pannacotta! Hemligheten är ett knaprigt täcke av knäckiga kaksmulor mellan pannacotta och bär. Rekommenderas!


Perfekt!

Något som jag verkligen vill hylla från vår lunch är de två servitriserna! Jag tror inte jag har sett effektivare personal på en restaurang. Det var fullt i restaurangen när vi kom, men med ett leende på läpparna och utan tecken på att vi skulle krångla så trollade de fram ett bord för två och även plats för vår barnvagn (restaurangen är dock liten så barnvagnar gör sig bättre på uteserveringen). De höll ett otroligt högt tempo men hann dessutom stanna upp och prata med oss om allt möjligt. De två brunetterna som höll ordning på restaurangen skulle kunna vinna servitris-SM om det nu går att tävla i service.

Hitta hit? Karta finns här! Komihåg att boka bord innan du åker!

Fler bilder från Bockholmen:

Liknande inlägg:

4 svar till “Strömmingslunch på Bockholmen”

 1. Rockabilly babe skriver:

  Åh vad mysigt!

 2. Stella skriver:

  Pannacottan ser verkligen underbart god ut! :mrgreen:

 3. Erika skriver:

  Härligt med bra service! Sånt betyder supermycket, oavsett om man har en drös ungar eller inte 😉

 4. eva skriver:

  bästa krogen i Sverige med den skönaste baren vid vattnet.
  Mitt smultronställe!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.