| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 29/06 2008 kl. 9:39 6 kommentarer

Fläskfilé med sweet chili-topping

Jag skrotade runt i mataffären i fredags och kunde inte komma på något bra att äta på kvällen. Först hade jag fått för mig att jag skulle krydda en kotlettrad med rosmarin och tillaga i ugnen, men någon kotlettrad fanns inte. Efter att ha stått och tittat i köttdisken en bra stund bestämde jag mig för en bit fläskfilé. Lite av en nödraket, för av fläskfilé kan man alltid få till något bra.

Hemma i köket blev det en superenkel lösning; några msk sweet chilisås och finhackad bladpersilja och tjoff in i ugnen. Till det gnocchis med pesto, en sallad med fetaost och jordgubbar (sältan i osten och de söta jordgubbarna passar bra ihop!) och en fetaost- och yoghurtsås.

Sallad med jordgubbar och fetaost

Till tre personer behöver du:

500 g fläskfilé
3 msk sweet chilisås
1 1/2 msk finhackad bladpersilja
salt
svartpeppar

Gör så här:

Putsa fläskfilén, salta och peppra och bryn den sedan runt om i en stekpanna. Blanda sweet chilisås och bladpersilja och pensla på filén och sätt den därefter i ugnen. Jag hade min gasugn på knappt 175 grader, vilket troligtvis är lite lägre i ”verkligheten”. När innertemperaturen var 68 grader tog jag ut fläskfilén, skar den i skivor och lät den ligga en kort stund under folie innan servering (d v s under tiden jag hällde av pastan och fixade med uppläggningen).

Fläskfilé, gnocchi, sallad och fetaostcreme

Det blev en bra fredagsmiddag till slut. Trots bristen på planering.

Liknande inlägg:

6 svar till “Fläskfilé med sweet chili-topping”

 1. Karin W skriver:

  När ska fega jag testa jordgubbar och fetaost? Måste bli snart!

 2. Maria skriver:

  Karin W: Kombinationen låter knasig, men det är mycket godare än man kan tro! 🙂

 3. Charlotte skriver:

  Vilken sötsur sås använder ni er av? Jag har svårt för att hitta en bra i affären – sweet chili finns det gott om – men kinesisk sötsur sås…?

 4. Helena skriver:

  -> Charlotte: Slarvigt av mig – det ska vara sweet chilisås i receptet. Jag ändrar genast! 😳

 5. Charlotte skriver:

  Oj då – menade inte att vara petig!! Letar dock efter en god SÖTSUR sås – så tipsa gärna om någon vet en bra…

 6. Mamma Mat skriver:

  Mmmm, det lät jättegott. Tack för tipsen.
  Hälsningar Mamma Mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.