| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 02/06 2008 kl. 9:40 1 kommentar

Karlskrona Porslinsfabrik

I min farmors gömmor fanns inte bara kökshanddukar och tekoppar, utan även en hel servis med matporslin från Karlskrona Porslinsfabrik. Servisen bor numera hemma hos mamma och pappa och det är lite extra gott att äta på de gamla tallrikarna. 

Karlskronaporslin

Karlskrona Porslinsfabrik grundades 1918 och tillverkningen pågick i exakt 50 år. Fram till 1968 tillverkades 500 modeller och runt 7000 olika dekorer. Vem som har formgivit just den här serien vet jag inte, men den är sannolikt från fabrikens sista period.

Karlskronaporslin

I de gamla fabrikslokalerna, på Östra Hamngatan 7D, finns Karlskrona Porslinsmuseum.

Liknande inlägg:

Ett svar till “Karlskrona Porslinsfabrik”

  1. Maria skriver:

    Vid en första anblick tänkte jag ”det där porslinet har vi ju assietter av på landet” men vid en närmare studie så ser jag att det bara var grymt likt. Fint hur som helst och fint att ha som minne av farmor! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.