Söndag = bakdag

Jat tycker att det är kul att baka men det kan bli lite långt mellan gångerna ibland. Men så plötsligt en dag (idag) får man ett ryck och tokbakar.

Idag har jag bakat Ninas tekakor, en omgång bakeoff-frallor och så Bondhustruns supergoda banankaka. Undrar hur länge det dröjer innan nästa ryck? Skönt att ha frysen välfylld med bröd i alla fall. 😛

Tekakor med dinkel, grahamsmjöl och linfrön
Tekakor a’la Nina

Galet god banankaka
Banankaka a’la Bondhustrun

15 kommentarer

  1. Bondhustrun

    Åh, nu får jag lite ångest över att det i mitt recept står att det kan ta uppåt en timme, det GÖR det aldrig, då blir den för torr. Snarare var det egentligen så att min mormor hade skrivit 30 min i sitt recept och jag har ökat på till 45. Sen blev jag förvirrad och tänkte + 15 minuter även från 45. Tills jag hittade mormors originalrecept! Jösses. ALLTSÅ: håll max 45 minuter. Om du inte har en jättekonstig ugn.

  2. Maria

    Bondhustrun: Jag satte timern på 40 minuter och testade mig fram med provstickan. 45 minuter blev perfa – saftig och fin! 🙂

  3. MiniJossan

    Oj vad gott allt såg ut! har också försökt baka ett recept från Nina idag men det blev inte alls så bra=) ska försöka igen imorgon. banankakan såg ju riktigt god ut!

  4. kinna

    Tack för bra tips! Vilka toppenrecept!:grin:

  5. Maria

    Jag kan meddela att banankakan var precis lika god dagen efter… 🙄

  6. Linda

    Oj vad gott det såg ut med banankaka, det var inte alls bra. Nu blir jag sötsugen=/

  7. Jens

    Det är smart idé att förvandla den klassiska bakisdagen till en bakdag!:razz:

  8. Erika

    Testade att ha i hackad mörk choklad i banankakan, den blev supergod! Nu vill jag göra mer och bjuda på jobbet, men bananerna är gula och fina. Har någon något tips på att få den mogna och bruna fortare? Iofs. brukar de se rätt dassiga ut efter någon dag i väskan :wink:, men finns det något bättre sätt?

  9. Maria

    Erika: Äpplen ska väl vara ett bra sällskap om man vill att något ska mogna lite snabbare. Testa!

  10. Erika

    Trodde det bara gälde avocado… Klart jag ska testa! 😀

  11. Karin

    det räcker att trycka på dem så skyndas mognadsprocessen igång

  12. tina

    …eller stoppa bananen i väskan, då är den garanterat brun när man ska äta den. vare sig man vill eller ej. möjligen att den är särskilt brun om man inte gillar bruna bananer, det känns så iaf.

  13. Marlene

    Hej! Snälla, kan jag få receptet? Har det utskrivet hemma men nu är jag bortrest och behöver det imorn och kommer inte in på bondhustruns blogg 🙁

    1. Elin

      Hej Marlene! Du fastnade vissti spamfiltret, hoppas det löste sig ändå med banankakan!

      1. Marlene

        Hej Elin, ja det löste sig 🙂 tack ändå!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.