| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 27/08 2007 kl. 10:45 8 kommentarer

Ugnspannkaka med bacon och äpple

Det finns en hel del maträtter från det forna skolköket som kräver upprättelse och en av dem är ugnspannkakan. I mitt skolkök så var detta nämligen en ganska otäck historia.

Den kanske inte är så upphetsande att ha en lördagkväll men ack så tacksamt att slänga ihop en måndagkväll när man ligger två timmar efter i familjelogistiken. Grymt uppskattat dessutom av familjens yngsta medlem!

I ursprungsreceptet så sägs det att en bakplåt med ugnspannkaka räcker till 8-10 bitar. Detta ska ej förväxlas med antalet portioner; när jag, sambon och ettochetthalvtåringen var mätta så fanns det lagom mycket till en barnlunch dagen därpå. Och inget mer. Så jag hade nog gissat på 4 portioner istället 😎

Hursomhelst, ugnspannkaka kan säkert flera av er göra utan att titta i en kokbok. För er andra så kommer receptet här:

Ugnspannkaka med bacon och äpple

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • en nypa salt
  • ett par klickar smör att steka med
  • 2 äpplen
  • 1 paket bacon
  • 1 liten röd lök
  • lingonsylt till servering
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa mjölk och mjöl till en slät smet. Vispa ner äggen och saltet.
  3. Skala äpplen och klyfta till cmtjocka skivor. Strimla bacon. Hacka rödlök.
  4. Ta fram en långpanna och smält smöret.
  5. Bryn baconet direkt i långpannan i ugnen.
  6. Efter någon minut kan du även lägga i lök och äpplen också en stund (tidsbegreppen är lite skeva här, använd ditt förnuft och det kommer att gå så bra)
  7. Häll över pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

Liknande inlägg:

8 svar till “Ugnspannkaka med bacon och äpple”

  1. matpe skriver:

    Blev hungrig, sökte inspiration, kom hit, handlade, lagade och åt. Ugnspannkakan var verkligen god. Ingen rätt jag brukar laga, eller ens tänka. på. Tack för tipset!

  2. Elin skriver:

    Det är ju det jag säger, att ugnspannkakan kräver upprättelse 😆

  3. sylwia hedlund skriver:

    :grin:jag tycker att man blir så glad och får alltid några tips när man inte vet vad man skall hitta på. Ungspannkaka glömmer man lätt bort. Jag tog purjolök och en dl. mozzarellaost, osten gjorde att pannkakan fluffade upp och blev lite frasig

  4. Charlotte skriver:

    Mums, det här ska jag testa ikväll!

  5. Kim olsson skriver:

    Det här ska jag laga med engång låter jätte gott!
    TACK FÖR TIPSET!:lol:

  6. lovisa skriver:

    nu blir det ugnspannkaka till fjälls. undras vad fam reinfeldt äter i kväll? 😉

  7. Linda skriver:

    Mumma! Ska göra ugnspannkaka ikväll. Tänkte ha i bacon, purjolök och ost men äpple låter onekligen gott!

    Ett litet tips bara.. Ha i en eller ett par tsk bakpulver i smeten så reser sig pannkakan och blir riktigt fluffig och god!

  8. Anna skriver:

    bakpulver var ett bra tips, annars är ett tips att vispa smeten riktigt mycket och länge så blir ungspannkakan också fluffigare och nästan pöser över i pannan. Gott 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *