| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 10/06 2007 kl. 21:51 2 kommentarer

Fullkornsbulgur

Det blev en skafferitömning i kvällens bulgursallad med cannelonibönor, grillad paprika, fetaost, rödlök, nötter och finklippt portulak – vilket får ses som en kraftansträngning när det är trettio grader i köket.

Bulgurgrynen visade sig vara fullkornsbulgur vilket jag inte har provat förut. Denna bulgurvariant lovar 37% mer kostfiber än vanlig bulgur och smakar därmed också väldigt mycket fibrer. Men genom att marinera salladen med en hallonvinägerette så försvann en hel del av den tråkiga fibersmaken. Så alltså, fullkornsbulgur är helt ok om man kamoflerar den lite. Familjens yngsta medlem övergav för övrigt sin tomma tallrik och fortsatte glatt i den stora salladsskålen, så fullt betyg från henne med andra ord!

Nu blev det en hel del bulgur över i kastrullen som får bli till matlådor senare i veckan. Ett recept som jag är sugen på att testa är nLifes variant med mandel, päron och aprikos+ rosmarindressing!

Liknande inlägg:

2 svar till “Fullkornsbulgur”

  1. Lotten skriver:

    Hej!

    Ramlade på er blogg när jag sökte på fullkornsbulgur 😉 Jag kan tipsa om att koka bulguren tillsammans med lite Ajvar, det blir jättegott!

  2. […] har ju hyllat grillad paprika ett antal gånger att ha som skåpvärmare men nu när de är så billiga så får man allt ta sig i kragen […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.