| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 31/10 2006 kl. 17:31 19 kommentarer

Blossa 06

Blossa 06

På måndag, 6 november, börjar Blossa 06 säljas på Systembolaget. Årets glögg är smaksatt med lingon och enbär och det låter som en beroendeframkallande kombination. Precis som de tre senaste åren är flaskan designad av Susanna Barrett och att flaskan är snygg gör ju inte helhetsintrycket sämre.

Förra årets Blossa-glögg var god, året dessförinnan trollband den otroligt goda glöggen med vinteräpple mig (så gissa om jag blev lyrisk när Maria och hennes J plockade fram en gammal flaska Blossa 04 efter att vi druckit upp all annan glögg på förra årets glöggafton… ljuvligt god!).

Jag är en riktig glöggfantast och jag förstår inte riktigt hur jag ska kunna köpa glöggen redan på måndag och sedan ha den stående här hemma fram tills det är glöggtillåtet vid första advent.

I år står Markus Aujalay för tilltuggsrecepten på Blossas hemsida; publiceras den 17 november!

Liknande inlägg:

19 svar till “Blossa 06”

 1. Maria skriver:

  Det gick att kolla på recepten redan nu. Och trots att det är en hel månad till första advent så är jag sugen på glögg!

 2. Elin skriver:

  Gah, jag gillar ju inte enbär i mat och dryck, så det där blir nog kanske inte en ”keeper” för mig. Men flaskan är ju snygg!

 3. Oskar skriver:

  Eh!?!? Blossa 06 slut hos Vin&sprit redan nu, i slutet av november? Kan inte säga annat än att jag är besviken. Man får nog försöka få sig några flaskor Blossa 07 redan i september nästa år om man ska vara säker.

 4. Maria skriver:

  -> Oskar: Din privata dealer kanske kan släpa från Sthlm? 😎

 5. Oskar skriver:

  -> Maria: Oh! Vilken idé. Du menar kuriren? Fast min lokale systemet-chef menade att den är slutlevererad. Vet du något som jag inte vet? Han fick in 300 flaskor / vecka (ransonering tydligen) men det gick åt direkt. ”Skandal” var hans omdöme om planeringen. Försökte muta honom men det hjälpte inte.

 6. Maria skriver:

  -> Oskar: Den är förvisso slutlevererad, men det betyder ju inte att den är slut i alla butiker. Kolla här.

 7. Kuriren skriver:

  -> Oskar: Jag ska se vad jag kan göra… 😉

 8. Elin skriver:

  oskar, vet du, jag tycker inte att Blossa 06 var sa jattefantastisk, 04 och 05 var helt klart battre…

 9. Oskar skriver:

  Jag är ändå rörd till tårar av denne anonyme kurirs ansträngningar.

  Elin: Sitter du i Malaysia och pratar glögg?

 10. Maria skriver:

  Premiärdrack Blossa 06 igår (förutom det kalla smakprovet på mässan förstås) och den var riktigt god. Inte lika söt som ”vanlig” glögg, men inte så distinkt smak av vare sig enbär eller lingon heller.

  Och Helena – tack vare ditt ”glöggförbud” vågade jag inte öppna flaskan förrän igår trots att vi haft den hemma sedan den släpptes. 😉

 11. karin skriver:

  Jag köpte en flaska innan den blev slut och min bror köpte en när den tagit slut, det beror nog på vilket bolag man gick in på, men för alla besvikna så skall ni inte vara det, köp den guldgula glöggen med tillsatt rom! Den är mycket godare!

 12. Oskar skriver:

  Just nu befinner sig en eller två flaskor i luftrummet ovanför mellansverige. På väg mot mig! 😆

 13. Max skriver:

  Man ska inte dricka glögg ❗

 14. Helena skriver:

  -> Oskar: Två Blossa 06-flaskor och ett halvkilo svarta soltorkade oliver landade välbehållna i Blekinge igår kväll vid 22.30-tiden. Den 50-åriga kuriren var iklädd svart jacka och såg sig nervöst omkring, rapporterar polisen på flygplatsen… 🙄

 15. Oskar skriver:

  -> Helena: Hur slutade biljakten? Stackars mamma…

 16. kuriren skriver:

  Kan rapportera att smugglingen gått bra så här långt. Tog oss förbi både kontrollanter och poliser. Lite orolig blev jag dock ikväll , en polis på väg till vårt hem!! Men lugn Oskar, jag lyckades avstyra det med en mammas auktoritet. Flaskor o oliver är i tryggt förvar. Har inte ens provsmakat dem….ännu 😉

 17. Max skriver:

  På jullunchen idag inmundigades enorma mängder av Blossa 06. Jag, som inte ens gillar glögg, tog påfyllning efter påfyllning. Gott tamefan. 😀

 18. Oskar skriver:

  Tomorrow, tomorrow….the sun’ll come out tomorrow…

  Blossa blossa blossa…… 06 06 06 ….i mitt kök…*trallar*

 19. […] årets smak kommer även en trepack med tidigare års smaker (05 Hjortron, 06 Lingon och 08 Blåbär) att finnas till försäljning. Blossa multipack har varunummer 76097-09 och priset […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.