| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 05/07 2006 kl. 17:30 4 kommentarer

La Cucina Italiana

Pizza med mozarella, färska tomater och rödlök

Av någon anledning tar det emot att byta pizzeria. Vi har av gammal vana traskat iväg till samma ställe sedan vi flyttade in för två år sedan och tyckt att pizzan varit ok, men för några veckor sedan var vi inte så lite wild & crazy när vi gick uppför Hantverkargatan istället för nerför och köpte våra pizzor på La Cucina Italiana (Hantverkargatan 63, Kungsholmen). En lyckad chansning. Min pizza, Pulcinella, med mozarella, färska körsbärstomater, olivolja och rödlök smakade riktigt gott. Jag har sedan dess även provat en Deliziose med kronärtskockor, parmaskinka, grillad paprika, färska tomater och basilika och det känns att råvarorna är bra. Smakrika och goda.

Och ja… jag äter pizzan ur kartongen. Minimal disk; bara kniv och gaffel! :mrgreen:

Förresten borde det här inlägget hamna i kategorin: ”Gå ut, köpa mat, ta med, äta inne/hemma”. Om den kategorin hade funnits. Öhh… eller kanske en kategori med namnet ”Take away”. Rätt å slätt. 💡 Solsting. Ja.

Uppdatering 061001: Jaha… det var den pizzerian det. Ingredienserna var uppenbarligen för dyra, La Cucina Italiana har bommat igen.

Liknande inlägg:

4 svar till “La Cucina Italiana”

 1. Elin skriver:

  Ja, jag tror också att du har solsting – så vi kanske ska ha en kategori som heter just ”solsting” 😉

 2. Henrik skriver:

  För sådan där hederlig åttiotalspizza – innan man började ha buffelmozzarella, basilika och ruccolasallad på – så rekommenderar jag varmt La Solo på Hantverkargatan 35.

 3. Helena skriver:

  -> Henrik: La Solo har varit vårt pizzaställe i två år, men vi tycker att pizzorna har blivit lite sämre på sistone. Smakar mindre, helt enkelt. Så då testade vi La Cucina Italiana och blev positivt överraskade! 😉

 4. Johan skriver:

  Vi har minskat disken vid vår pizza-ätning genom att byta ut kniv och gaffel mot sax 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.