Oliv- och tomatbröd

Oliv-och tomatbröd, 2 st

50 gr jäst
5 dl vatten (fingervarmt)
25 gr marg
1½ tsk salt
2 msk honung
250 gr kesella
8 soltorkade tomater (finhackade)
2 dl fint rågmjöl
13 dl vetemjöl
30 svarta oliver
1 ägg
2 tsk timjan

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke , tillsätt vatten och låt stå tills jästen har lösts upp. Tillsätt matfett, honung, kesella, tomater och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Ställ att jäsa i 30 minuter. Forma två runda bröd och tryck i oliverna. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och strö över timjan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, 200 grader.

Helenas kommentar: Bagaren hälsar att det är gott att ha i timjan i degen och inte bara ovanpå bröden!

Oliv- och tomatbröd

Oliv- & tomatbrödet ingick i examensbuffén.

En kommentar

  1. Max

    Mm, ser jättegott ut

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.