Stekt fläsk med kanel-och-honungsmarinad + äppelyoghurt med persilja

En ständigt återkommande diskussion här hemma är huruvida bacon är bacon och vad som egentligen är bacon. Enligt sambonäknas bara rejäla skivor, typ rimmat sidfläsk och inget annat.

Det är ganska billig mat, veckans inköp kostade 49.90:-/kilo men istället för äggröra som sällskap och serverad till brunch blev den här kryddad med honung och kanel serverad som middag. Det blev faktiskt riktigt gott. Kanske lite julvarning med kryddorna men med kokt potatis och en sommarsallad tycker jag nog att det kan serveras även sommartid.

Såsen vi hade till blev en kall yoghurtsås med finrivet äpple och persilja. Blanda den precis innan servering och smaka av med salt och peppar.

Kanel-och-honungsmarinad till stekt fläsk

  • 1 msk soja
  • 1 msk vinäger (jag använde balsamvinäger)
  • 3 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk ingefära

Blanda alla ingredienser till en marinad. Låt köttet marineras medan du kokar potatisen och stek dem strax innan servering.

Sedan provade vi en ny chutney att ha till. Ridderheims har lanserat några spännande burkar chutney genom ett samarbete med Jonas Borssén. Vi köpte Pineapple Chipotle Chutney som är en fruktig och chilistark chutney. Den är god och har även gjort succé med vällagrad ost på nattmackan. 

4 kommentarer

  1. Maria

    Pineapple Chipotle Chutney är urgod att ha till allt möjligt från grillen! Tack för att du påminde mig om den, måste inhandlas innan nästa färd ut i skärgården!

  2. Susanne F

    Jag köpte Jonas Borsséns chutney med tranbär och ingefära och den är himmelskt god. Jag åt den med tandoorikryddad kycklingsallad och kan rekommendera den å det varmaste.

  3. Ilva

    sidflask o pancetta ar bast!

  4. Elin

    Susanne, jag valde just mellan den och ananasflaskan… nu verkar det som om jag borde köpa den också 😉

    Ilva, eller det är “fett” (hjälp, veckans sämsta vits!)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.