| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 16/05 2006 kl. 17:47 4 kommentarer

Stekt fläsk med kanel-och-honungsmarinad + äppelyoghurt med persilja

En ständigt återkommande diskussion här hemma är huruvida bacon är bacon och vad som egentligen är bacon. För enligt sambon så räknas bara rejäla skivor, typ rimmat sidfläsk och inget annat.

Det är ju ganska billig mat, veckans inköp kostade 49.90:-/kilo men istället för äggröra som sällskap och serverad till brunch så blev den här kryddad med honung och kanel och serverad till middag. Det blev faktiskt riktigt gott. Kanske lite julvarning med kryddorna men med kokt potatis och en sommarsallad så tycker jag nog att det kan serveras även sommartid.

Såsen som vi hade till, blev en kall yoghurtsås med finrivet äpple och persilja. Blanda den precis innan servering och smaka av med salt och peppar.

kanel-och-honungsmarinad till stekt fläsk

blanda, på ett ungefär;

  • 1 msk soja
  • 1 msk vinäger (jag använde balsamvinäger)
  • 3 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk ingefära
  1. Låt fläskskivorna marineras medan du kokar potatisen och stek dem strax innan servering.

Sedan så provade vi ju en ny chutney; Ridderheims har lanserat några spännande burkar chutney genom ett samarbete med Jonas Borssén. Vi köpte Pineapple Chipotle Chutney som är en fruktig och chilistark chutney. Den är god och har även gjort succé med vällagrad ost på nattmackan. Jag tror även att den kan bli en bra smakförhöjare tillsammans med kokosmjölk i woken. En himla bra burk helt enkelt!

Liknande inlägg:

4 svar till “Stekt fläsk med kanel-och-honungsmarinad + äppelyoghurt med persilja”

  1. Maria skriver:

    Pineapple Chipotle Chutney är urgod att ha till allt möjligt från grillen! Tack för att du påminde mig om den, måste inhandlas innan nästa färd ut i skärgården!

  2. Susanne F skriver:

    Jag köpte Jonas Borsséns chutney med tranbär och ingefära och den är himmelskt god. Jag åt den med tandoorikryddad kycklingsallad och kan rekommendera den å det varmaste.

  3. Ilva skriver:

    sidflask o pancetta ar bast!

  4. Elin skriver:

    Susanne, jag valde just mellan den och ananasflaskan… nu verkar det som om jag borde köpa den också 😉

    Ilva, eller det är ”fett” (hjälp, veckans sämsta vits!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *