| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 10/04 2005 kl. 14:21 Kommentera

Sill och mezes

Gårdagens middag fick ett litet rörigt tema.

Det hela började med lite spontanshopping i Hötorgshallen – men det är inte helt enkelt att kombinera valnötsfyllda auberginer med gravad lax. Så efter en del funderande så fick det fick bli två middagar efter varandra:

Först en tallrik med tema Svensk Sommar. Små söta bakelser från fiskdisken (kräftor/chevre, renkött/pepparrot, lax/färskost), gravad lax med hemgjord gravlaxsås utan dill samt det ständigt vinnande konceptet matjesill-gräddfil-hackad rödlök-potatis.

Fast det planerade vinet som skulle passa till lax och skaldjur var en flopp. Pinnacle passade mig inte alls, det var blaskigt och smaklöst. Nåja, den ska få en andra chans som matlagningsvin framöver.

Sedan blev det en tallrik med temat Mezes. den lilla minivegopajen var god och kostade bara 15:- och även de soltorkade tomaterna från samma disk var bra. Däremot så floppade de valnötsfyllda auberginerna som var en överdos av citron och vinäger. Huh!  På tallriken blev det även oliver och snabbmarinerad fetaost med rosepeppar, de var yummie! Vinet blev tack och lov uppgraderat till en flaska Fetzer Sundial Chard.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.