| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 20/03 2005 kl. 19:31 3 kommentarer

Lammfärsbiffar med bulgursallad och tzatziki

Lammfärsbiffar:
6hg lammfärs
1 ägg
ett halvt paket fetaost
oregano, timjan, salt och peppar

Blanda lammfärs med ägg, blanda ner kryddorna och smula ner festosten. Forma till biffar i lämplig storlek, mina blir någonting mittimellan köttbullar och pannbiff. Stek biffarna som vanligt.

Bulgursallad:
2-3 portioner bulgur (koka enligt förpackning)
1 pkt cocktailtomater
tärnad paprika
blandad sallad.

Blanda allt i en salladsskål – klart! Dagens version kryddades med harissa, vilket blev bra.

Tzatziki:
Jag tror alla har sitt eget recept på tzatziki. Jag har gärna i en skvätt olivolja och balsamvinäger i min förutom riven gurka, kryddor och matlagningsyoghurt.

Liknande inlägg:

3 svar till “Lammfärsbiffar med bulgursallad och tzatziki”

 1. Anonymous skriver:

  Hej, jag ville bara tipsa om den underbara turkiska yoghurten som de har på t ex Willys, den är oslagsbar till tsatsiki (och eftersom jag aldrig har kommenterat förr så lyckades jag först (tror jag) maila det här tipset). Betty heter jag, läser ofta här men i tysthet. Skriver själv på Ord (www.smexit.se/ord)

 2. Elin skriver:

  Jag vet precis vilken youghurt du menar, och den är jättegod till tzatziki. Fast jag har bara sett den som enlitersförpackning, det hade ju varit smidigt om den fanns i mindre förpackningar också…

 3. Anonymous skriver:

  Jag har en stor familj, en enliters turkyoghurt tar slut på en vanlig vecka med två vita kalla såser (tsatsiki, romsås till rökt fisk osv). Två tonåringar kan äta vem som helst ur huset. Men för alla andra hade det ju varit smart med tvådeciliters. Å andra sidan är den så billig, en liter kostar mindre än två matlagningsyoghurtar så man har råd att låta den stå och bli gammal.
  Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.