| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 01/02 2005 kl. 18:37 7 kommentarer

Köttfärssås

Jag lagade köttfärssås och spaghetti igår. På åtta hekto blandfärs blev det två tjejportioner, en killportion och två rejäla killmatlådor. Finfint. När jag stod vid spisen och duttade i lite av varje slog mig tanken att det nog finns lika många köttfärssåsvarianter som köttfärskockar. Vad har du i din köttfärssås?

I min köttfärssås finns:
blandfärs
lök
chilisås
ketchup
vitlök
cayennepeppar
kött- och grönsaksbuljong
en skvätt rödvin
redning (ja, jag fuskar med färdig redning att hälla i)
salt
vitpeppar

Liknande inlägg:

7 svar till “Köttfärssås”

 1. Anonymous skriver:

  Eftersom jag är uppvuxen i samma hem som skribenten så är min köttfärssås nästan exakt likadan. Om man slänger bort det onödiga vinet så har ni min delikata sås…

  En sak till som inte stämmer. Om jag gör köttfärssås på 1 kilo så räcker det tyvärr bara till två middagar…på sin höjd tre! Så det så!

  /Andreas (sometimes known as lill-A)

 2. Elin skriver:

  ja mitt recept är väl ungefär likadant, fast jag har burktomater och tomatpuré istället för chilisås och ketchup. Å förresten, PARMESAN på toppen. Det är ett måste 🙂
  Dessutom så vill jag inte se några champinjoner, morötter eller andra grönsaker i köttfärsåsen! Det är förbjudet!

 3. Anonymous skriver:

  Okej, den e alltid lika god!! men jag saknar burktomaterna lite.

  /Pastamonstret… M

 4. Anne skriver:

  Det varierar lite, men en av mina klassiker är nötfärs, hackad lök (mycket!), hackad vitlök, champinjoner, majs, soja, chilisås, matlagningsgrädde, salt, peppar. Ingen tomat, alltså. Även om på sistone har jag gjort Jamie Olivers köttfärssås ett par gånger – blandfärs, morot, lök, vitlök, bacon, kanel (!), hela tomater på burk, rödvin, lagerblad. Tar två timmar i ugnen – så det är lite mer pyssel. Men det blir gott.

 5. Anonymous skriver:

  Min version bygger på nötfärs, taco kryddmix, finkrossade tomater med vitlökssmak, finhackad gul lök, en köttbuljongtärning och sedan lite chilisås.

 6. Anonymous skriver:

  Min version bygger på nötfärs, taco kryddmix, finkrossade tomater med vitlökssmak, finhackad gul lök, en köttbuljongtärning och sedan lite chilisås.

  /Maria som i CyberOasen.se

 7. Charlotte skriver:

  min bästa gör jag såhär; blandfärs, vitlök och gul lök. Soja, TIMJAN, ketchup eller tomatpure, en burk konserverade tomater. Dessutom, picken över i; majs och champinjoner (burk går bra). Ev riven morot också för att dryga ut och få tuggmotstånd och fiber!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.