| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 03/01 2005 kl. 20:14 2 kommentarer

Hjärtformade kuvertbröd

Hjärtebröd
Hjärtebröd, 20 st
Ingredienser
3 dl ljummet vatten
½ dl matolja
25 g jäst
1 tsk salt
7 dl vetemjöl (420 g) + mjöl till utbakning
1 uppvispat ägg
vallmofrö

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Häll i oljan. Rör ut jästen i vätskan i degbunken. Tillsätt saltet och det mesta av mjölet, tills degen släpper från kanterna. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa 30 minuter under bakduk.
  2. Placera degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar. Kavla ut en del i taget till ca 2 cm tjocklek. Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper 30-40 minuter under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk. Servera samma dag eller frys in dem.

Receptet ingick i Ragazzes nyårsmeny.

Liknande inlägg:

2 svar till “Hjärtformade kuvertbröd”

  1. […] FörrättstrioHummercappucchino med liten hummersallad och nöt- och parmesanrullar samt hjärtebrödJurassique […]

  2. […] När gästerna kom fick de fördrink bestående av Sourz Peach + mineralvatten + hallon. Tilltugg till fördrinken var italienskt lantbröd med två sorters olivolja att doppa i. Efter fördrinken tog vi plats runt långbodet som vi hade dukat med vita dukar, vita tallrikar, grå förrättsskålar och brons- och guldfärgade pärlor och glitter. Till förrätt åt vi falsk hummersoppa dekorerad med ruccola. Egentligen skulle det legat några räkor i varje också, men det glömde vi. Fast det var ju ingen som visste. Och så hade M2 bakat jättesöta hjärtformade bröd till soppan. Till huvudrätt serverades oxfilé med getost, pressad potatis och rödvinssås. Jag var lite orolig att vi skulle ha råkat steka köttet lite för länge, men det var ingen fara. Det blev alldeles lagom. Till efterrätt blev det lime- och jordgubbspannacotta som Ullis dekorerade med jordgubbar, björnbär, mynta och silverkulor. Mycket nyårsaktigt! […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.