| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 02/01 2005 kl. 20:48 Kommentera

Söndagsstek med libanesisk röra

Idag blev det söndagsstek på rådjur med gräddsås och kokt potatis. Broccoli gratinerades med cheddarost med calvados (läs:över från julen) och valnötter som tillbehör och sedan så blev det även haricot verts i tomatsås.

Receptet kommer från kokboken Mat för gudar och röran heter egentligen Lobje bel zeit eftersom kokboken är libanesisk. Hursomhelst, det passar väldigt bra till klassisk söndagsstek också!

Lobje bel zeit (haricots verts i libanesisk tomatsås (1 sats)

  • 1/2 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 500 hg haricots verts
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  1. Hetta upp olivolja. Finhacka lök och stek tills den blir mjuk.
  2. Tillsätt haricots verts och stek tills även de blir mjuka.
  3. Skiva vitlök och rör ner tillsammans med krossade tomater och kryddor.
  4. Koka i 10-15 minuter.

Kommentar: Jag hade en mindre mängd olivolja och mindre av saltet och la till lite peppar i stället – och ja, det gick alldeles utmärkt!

Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

0 svar till “Söndagsstek med libanesisk röra”

  1. […] Rydberg Det blev ju en halv rådjurstek över igår, så idag blev det Biff Rydberg på resterna. Det är ju så GOTT! Egentligen så ska det ju vara på oxfilé så det här var välfuskversion då. Biff Rydberg går fort att göra; tärna oxfilé, potatis och lök som du sedan steker till en lyxpyttipanna.Servera med en äggula på toppen och kasta på lite persilja. Släng ihop en sås genom att blanda 1 dl gräddfil med 2 msk grov senap och servera till. Klart! […]

  2. […] samtidigt ett gäng salsiccia med parmesan från Taylor&Jones som varit bortglömda i frysen. Haricot verts  åkte ner i en överbliven tomatsås från gårdagens  pizzabak. Lite halvtrötta champinjoner frästes  med vitlök och persilja. Det […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *