| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 02/01 2005 kl. 20:48 2 kommentarer

Söndagsstek med libanesisk röra

Idag blev det söndagsstek på rådjur med gräddsås och kokt potatis. Broccoli gratinerades med cheddarost med calvados och valnötter (läs: rester från julen) som tillbehör och sedan blev det även haricot verts i tomatsås. Receptet kommer från kokboken Mat för gudar och röran heter egentligen Lobje bel zeit eftersom kokboken är libanesisk. Hursomhelst, det passar väldigt bra till klassisk söndagsstek också!

Lobje bel zeit (haricots verts med tomatsås )

 • 0,5 dl olivolja
 • 1 gul lök
 • 500 gram haricots verts
 • 3 vitlöksklyftor
 • 400 gram krossade tomater
 • 1 msk salt
 • 1 tsk paprikapulver
 1. Hetta upp olivolja i en panna med höga kanter. Finhacka lök och stek tills den blir mjuk.
 2. Tillsätt haricots verts och stek tills de blir mjuka.
 3. Skiva vitlök och rör ner tillsammans med krossade tomater och kryddor.
 4. Koka i 10-15 minuter.

Liknande inlägg:

2 svar till “Söndagsstek med libanesisk röra”

 1. […] Rydberg Det blev ju en halv rådjurstek över igår, så idag blev det Biff Rydberg på resterna. Det är ju så GOTT! Egentligen så ska det ju vara på oxfilé så det här var välfuskversion då. Biff Rydberg går fort att göra; tärna oxfilé, potatis och lök som du sedan steker till en lyxpyttipanna.Servera med en äggula på toppen och kasta på lite persilja. Släng ihop en sås genom att blanda 1 dl gräddfil med 2 msk grov senap och servera till. Klart! […]

 2. […] samtidigt ett gäng salsiccia med parmesan från Taylor&Jones som varit bortglömda i frysen. Haricot verts  åkte ner i en överbliven tomatsås från gårdagens  pizzabak. Lite halvtrötta champinjoner frästes  med vitlök och persilja. Det […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.