| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 02/11 2004 kl. 17:43 Kommentera

Champinjonsoppa med ädelost

Johanna skriver om billiga matmånadsutmaningar och soppa borde väl räknas in där. Idag blev det champinjonsoppa med ädelost. Gott och enkelt. Passar nog alldeles utmärkt som förrätt också. Den påminner lite om en annan god soppa som S gjorde i somras förresten – Delias Cauliflowersoup with Roquefort – men den tar lite längre tid att göra.

Champinjonsoppa med ädelost (4 port)

  • 300 g champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1-2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 msk ädelost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm örtsalt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • finklippt persilja
  1. Stek svamp och lök i margarinet i en gryta tills svampen får lite färg.
  2. Strö över mjölet och späd med vattnet. Lägg i buljongtärningarna. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter.(obs! I det här läget ser soppan inte god ut alls, men den blir det jag lovar)
  3. Smula i osten och häll därefter i grädden.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Klipp persilja och strö ovanpå.
  6. Servera med rostade brödkrutonger.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *