Kycklingpasta med mascarpone och citron
Skärmdumpade detta när det flög förbi på instagram. Zetas verkar ha förankrat detta enkla recept hos ganska många. Enkelt oavsett. Och gott när man bara koka ihop något snabbt och vill sleva i sig mellan kvällsaktiviteter. Lite som när vi brukade göra vabbpasta när barnen var små. Eller som när vi åt håll-käften-och-ät-pastan på repeat när vi bodde i England. Minsta lagade detta, tack tack.
Kycklingpasta med mascarpone och citron
Snabbt fixat.
- 4 portioner kyckling, tex filé
- juice och rasp från en ekologisk citron
- 2 dl kycklingbuljong (ev lite mer)
- 1 burk mascarpone
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl fint riven parmesan
- 1 dl fint strimlad bladpersilja
- färsk tagliatelle
PS! Stärkte upp detta i matlådan genom att toppa med smörstekta trattkantareller. Bra idé.
- Dela kycklingfilé i mindre jämnstora bitar. Stek med lite hackad vitlök och olivolja i en större panna. Salta och peppra.
- Kläm över citronjuice och riv över citronzest. Häll på kycklingbuljong. Rör om.
- Häll ner mascarpone och rör om till en krämig sås. Vi rör ner hälften av parmesan i såsen och toppar med hälften ovanpå.
- Servera med färsk tagliatelle och rucola.
Lämna en kommentar