Svart vinbärskaka med kokoschips
Hur det funkar här borta – jag skickar ett sms att vinbär behöver plockas av, och sen en länk till den här kakan. Tack till yngsta som fixade. Blir jättebra med glutenfri mjölmix. Nu ska jag skicka ett nytt sms att bigarråerna behöver plockas av. Inspo från AoM, tack tack. Tidigare skördar med svarta vinbär finns här.
Svart vinbärskaka med kokoschips
- 75 gram smör (plus lite till formen)
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl (glutenfritt) vetemjöl (ca 180 g)
- 3 dl svarta vinbär
- 1 dl kokosflakes
- 1 msk florsocker (plus lite efter gräddning)
- Smörj en rund form med löstagbar kant, (22 cm i diameter) med smör. Strö med kokosflakes.
- Smält smör i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Rör ner ägg, allt socker och mjöl. Rör om.
- Häll smeten i formen. Strö över vinbär och kokos. Pudra över lite florsocker.
- Gräddas i nedre delen av ugnen. Ca 25 min på ca 200 grader.
- Pudra över lite florsocker när kakan har svalnat.
