Grönsakskrans med parmesankräm
Den här blev med på årets midsommarlunch. Passade som varmt tillbehör till västerbottensostpaj. Serveras varm! Eventuella rester åker ner i en lunchpasta dagen efter. Skiss lånad från boken ”100 små rätter” men lite anpassat till vårt kylskåp.
Grönsakskrans med parmesankräm
GRÖNSAKERNA: Skiva upp allt och tillaga på en ugnsplåt i 200 grader:
- ett par knipplökar
- en fänkål
- grön sparris
- ett gäng färska gröna padrones (viktigt!)
- en grön squash
- flingsalt och peppar
- kläm över lite citron innan allt åker in i ugnen
PARMESANKRÄM: Blanda 1 dl färskost med 1 msk creme fraiche och 1 dl fint riven parmesan. Varianten på påse går bra. Smaka av med lite flingsalt och peppar + citronzest. Stå i kylen till montering.
MONTERING: Görs precis innan servering. Förbered brödkrutonger strax innan.
- Lägg de varma grönsakerna som en ”krans”.
- toppa med smörstekta (glutenfria) brödkrutonger.
- klipp över lite färsk dill (också viktig!)
- Om du vill – pynta med tunna skivor av rädisa
- skeda över öar med parmesankräm
