Kronärtskockedipp

Har kokat årets första kronärtskockor. Lite vårigt ändå. Mycket citron och salt i kastrullen behövs för att jag ska uppskatta dem.

Förutom att doppa de varma bladen i smör, så rörde vi ihop en dipp på ”bottnarna”.  I vanliga fall gör vi det med med skockor på burk. Men perfekt nu att göra med färska skockor.

Kronärtskockedipp  #1

Det här är den vi gör oftast. Oftast när middagstemat är med antipasti. Typ till cristinis. Förvaras i kylskåp innan servering.

  • Mixa avrunna kronärtskockor på burk med hackad vitlök och lite citronsaft.
  • Plus lite flingsalt och svartpeppar.

Kronärtskockedipp #2

Samma som ovan men rör även ner:

  • ett mar matskedar lätt creme fraiche.
  • plus lite fint riven parmesan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.