Glutenfria tips #1

Jag har ständigt DM-konversationer på Instagram om glutenfria produkter. Samlar ihop ett uppsamlingsheat här på lite trådar som DM:ats.

Först ut – amarettikakor. En av de glutenfria kakor som finns på “vanliga” kakhyllan. Bakas med mandelmjöl precis som macarons. Det glutenfria kakutbudet i vanliga mataffärer är som ni vet rätt begränsat när man tröttnat på maränger. Dessa hittade jag på Lidl under deras italienska veckor. Obs! Det finns ibland amarettikakor med vetemjöl, så kolla alltid.

Det glutenfria utbudet på gnoochis varierar lite. Gillar dessa.

“Vanlig” ostkaka från Frödinge har gluten. Men! Lättvarianten är glutenfri. Inte helt vanlig i butik, köpte därför lätt i hybris när jag hittade den. Och sedan föll det på att barnen inte tyckte om den, haha.

BFree är ett märke som vi ofta handlade i England men sprang precis på det för första gången här i Sverige. På ICA Ringen vid Skanstull. Helt sjukt det här egentligen att man alltid passar på att gå in i en mataffär när man är i en annan stadsdel för att se om de KANSKE har något  glutenfritt som man inte sett tidigare. Fördelen med dessa glutenfria wraps är att de inte smular utan håller ihop när brödet rullas ihop. Perfekt när man vill göra lite matigare mackor till träningen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.