Temaki

En idé som jag blev väldigt förtjust i när vi var på sushikursen var att göra temaki. Jag har helt missat det här tills nu, men enligt vår lärare är det här det vanligaste sättet att servera sushi på när man gör egen hemma i Japan. Enligt henne går man ut och äter när man vill ha “riktig” sushi, att göra egen på ett bra sätt tar alldeles för mycket tid. Även om hon är klassiskt skolad som sushikock berättade hon att just med temaki kan all sorts rester smyga sig ner och att hennes barn gillar till exempel att ha kyckling och majonnäs i.

Jag tänkte visa hur vi gjorde temaki för det är supereenkelt. Lite som att pyssla med fredagstacos. Älskar den här typen av genvägar.

Lägg ut kokt sushiris på ett sjögräspapper. Mamaki är noga med instruktioner och föreslår rismängd motstvarande två ägg. Det ska vara ut ordentligt på alla tre kanter.

Vi använde färsk tonfisk och strimlad gurka. Men det går så klart att använda lax, räkor, avokado, strimlade grönsaker osv. Ingen prestige alls med fyllningen när man gör dessa.

Vik sjögräspappret över riset.

Missade att fota det sista momentet. Ta en ta en liten mängd sushiris för att klistra igen struten från det högra hållet. Klart!

Ät med händerna och doppa i japansk soja (på själva sjögräspappret). Varva med lite picklad ingefära mellan munsbitarna. Så god plockmat!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.