Veckans bästa

Den här veckan började fint med 24 grader. Härligt! Och så skönt att det har hållit sig fint hela veckan. Barnen har badat i vattenspridaren och allt som växer i trädgården går bananas. Lite småfebrigt i barnaskaran plus pollengnäll men vi är någorlunda på fötter.

Vi har kämpat på med middagsplaneringen och har stakat oss igenom tredje veckan med glutenfri middagsmat. Även om det kanske finns gott om glutenfria alternativ så är ju allt långt från gott. Flera inköp har åkt i soporna. Ett ok alternativ är Sempers glutenfria lasagneplattor (även om de inte var lika goda dagen efter när vi värmde på resterna). Vi har även hittat till ett glutenfritt bageri. Det var så SKÖNT att gå in i deras butik och säga “ta vad du vill!”.  Så tacksamt att få slippa kompromissa för en stund. Jag vet att jag måste komma igång och baka glutenfritt bröd men tiden har inte riktigt funnits. Det är inte så att man letar extrajobb direkt i maj månad.

Långhelgen har delar av familjen haft på hemmaplan. Tolvåringen pep iväg själv på ett plan till Göteborg i fredags. Helt galet att hon redan är “flygfärdig”!

Vad vi har ätit den här veckan?

MÅNDAG: Vegotallrik: “broccolibollar med ost och basilika” (från frysen hos COOP, smakar tyärr bebismat), krämig dillsås, dressad rödkål med tre sorters frön, stekta champinjoner m vitlök och timjan, halloumi + “Risentas ris-och-sesamblandning”.

TISDAG: Palek paneer, aloo gobi, gårdagens risblandning, pitabröd och indisk tomatsallad.

ONSDAG:  Laxlasagne med räkor och spenat. Sallad och vitlöksbröd.

TORSDAG: Bortbjudna på middag. Fab med grillat och röror!

FREDAG: Middag på tu man hand med Sjuåringen på restaurang. ♥

LÖRDAG: “Hamburgarsallad” med pommes frites + coke float.

SÖNDAG:  Parisare med stekt ägg och pepparrot.

Bokmärkt denna vecka:

2 kommentarer

  1. Eva

    Jag försöker äta LCHF och då är vete big no no. Risentas bönlasageplattor tycker jag hittills är bäst i test. Finns i affären och på Apotea.

    1. Elin

      Ska absolut kolla upp bönlasagneplattorna!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.