Peppar, peppar

Peppar

Jag var på PrisXtra i förra veckan och föll pladask för den här pepparkvisten (ja, jag trillar dit på grönsaker, fina köttbitar och fräsiga pastaförpackningar). Nästan alla pepparfrukter är röda nu (det gick fort!) och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Jag använder inte så värst mycket peppar i matlagningen, inte flera gånger i veckan i alla fall, och nu är ju risken stor att den mjuknar innan jag hinner reagera.

Vad ska jag göra med den? Förutom att tycka att den är snygg, alltså. 😉

10 kommentarer

  1. Maria Nyckelpiga

    Är de superstarka? Om de är det skulle jag föreslå att du gör en superstark gegga med malen pepper, vitlök och salt. Den håller hur länge som helst om man förvarar i glasburk och är god till grillat kött, qorn, pyttelite i köttfärssåsen etc. Min mamma brukar blanda pyttelite gegga med turkisk yogurt och då blir det en jättebra salladsdressing.

    Kuriosa: I Georgien kallas geggan för “Adjika” och alla har sitt eget hemliga recept…

  2. Elin

    De är ju snygga som dekoration också, trä på en tråd och häng upp på rad i köket 🙂

  3. sockerdricka

    Kan man inte frysa in peppar då?

  4. Linda

    Ja du kan ju göra en egen god olja som du kan steka mat i, men sen kan du även frysa in den så kan du använda den när du behöver. Får väll ha den framme så länge du kan:P Jäkligt snygg var den iaf *avis*

  5. grynboll

    Alltså en schysst kryddig gryta…

  6. pipopp

    En ättiksinläggning, kanske med en nypa socker eller honung i?

  7. ZeeJay

    Det bästa sättet att få dem att hålla är helt klart en mixer.. i med allt utom kvistarna, en vitlöksklyfta eller 12 och lämpliga kryddor… några droppar olivolja… lägg i burk, tryck till så det blir platt och fint.. täck med olivolja… sen gör du som med pesto… blanda ner oljan när du använder… platta till och på med mer olja… håller hur långe som helst…

  8. Bi

    Häng den i en tråd i köksfönstret!

  9. Anna

    Jag brukar ta en bunt med chilipeppar och köra dem i en mixer. Sen åker hacket in i frysen för att enkelt kunna användas i soppor, grytor, sallader och på pizza.

  10. Helena

    Pepparn är så stark att det knappt går att ta i den. Jag skar itu en igår får att ha i en färsblandning, men insåg direkt att den skulle ta över hela föreställningen. Och idag svider det fortfarande på fingrarna.

    Jag har inget fönster i köket, annars hade jag alldeles säkert hängt upp pepparn där. Snyggt! Nu blir det nog en pasta att ha i grytor och såser och en mix att frysa. Ni är grymma på att tipsa! 🙂

Lämna ett svar till Linda Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: