London: laga sushi hos Makiko Sano

Förrförra söndagen hade jag och Elvaåringen bokat in en tvåtimmarslektion för att lära oss lite mer om hur man gör sushi hemmavid. Det blev så lyckat! Hon visade sig vara yngst i klassen med god marginal men fann sig snabbt i sammanhanget och jag vågar säga att hon var långt ifrån sämst på att hantera vassa knivar och med att skapa identiskt likadan sushibitar. Faktiskt vågade hon sig på att tävla om att göra perfekta california rolls i slutet av kursen.

Makiko Sano har regelbundet japanska matlagningskurser på sin restaurang i Hammersmith. Tidigare drev hon tre restauranger men har nu bara en kvar för att få mer tid för att undervisa och skriva kokböcker. Hitills har hon lärt 70.000 personer att göra sushi. Hon är traditionellt skolad sushikock från Tokyo och delar erfarenheter både från det japanska köket och om den västerländska anpassningen av sushi. Just den diskussionen blev väldigt rolig när hon jämförde skillnaderna och hur hon som sushikock ibland hamnar ikläm kulturellt. Det här var en inspirerande eftermiddag där vi lärde oss att göra fyra olika varianter. Vi åt MYCKET sushi den här eftermiddagen!

Hennes egen inlagda ingefära är den godaste jag har ätit. Hon säljer på burk i restaurangen och jag ångrar verkligen att jag inte köpte med en hem. Tror hon säljer den på nätet förrresten.

Hur det gick med tävlingen om de bäst preppade california rolls? Ja en viss elvaåring vann! Det var en stolt tjej som åkte hem med en fin sushibok som pris.

Mer om  Makikos  matlagningskurser finns att läsa här. Hon har lovat bra erbjudanden på sina kurser i samband med Black Friday, så håll utkik närmaste veckan om du vill boka. Jag är lite nyfiken på att gå hennes dumplingkurs.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.