Augusti 2019 i korthet

Det var lite av en chock att börja jobba igen efter sommarsemestern. Det tog tid att hitta ork till något annat än just jobbet och matlagningen var inte precis på topp. Nu när energin har återvänt och jag är pepp på att blogga igen,  måste jag så klart summera augusti innan jag kan gå vidare med sånt som har hänt efter det. Trots att augusti känns hopplöst långt bort. Men vän av ordning, ni vet…

Grönsakskärlek, 1: Min mamma hade kunnat starta gårdsförsäljning av tomater och gurka i somras – det har jag redan rapporterat om. Att jag fick med mig lite av skörden hem var så lyxigt!

Grönsakskärlek, 2: Kan det bli mer hjärtligt än så här? <3

Regnbågslunch: Efter att ha sett Pride-paraden tillsammans, gick Maria och jag till Wilmer Kaffebar och åt lunch. Här har vi ofta våra frukostträffar på helgerna, men det var nog faktiskt första gången jag åt något annat än ostmacka och yoghurt med müsli och hallon här. Min kycklingsallad var jättegod, så numera har Wilmer även lunchstatus.

Nytt på flaska: Jag hittade den här ekologiska äppelmusten från Karlskrona Musteri på Systembolaget och var så klart tvungen att köpa en flaska p g a att jag 1) tycker det är roligt med alkoholfria nyheter, 2) blir glad när jag ser produkter från min lilla stad och 3) etiketten var så fin. Och så god den var! Jag drack musten väl kyld en varm dag, men den funkar minst lika bra tillsammans med t ex fisk eller skaldjur.

Kräftkalas: Maria bjöd in till sin årliga kräftfest och det var lika trevligt som vanligt. Trots att jag är uppvuxen med att fiska flodkräftor i sjön vid mammas föräldrahem och är van vid den oerhörda lyxen att äta svenska kräftor, tycker jag att de här utländska kräftorna smakade bra. Fint sällskap och goda skratt bidrog så klart till en toppenkväll!

Vardagsrutin: Tillbaka till jobbet och vardagen = planera veckans mat på helgen och beställa hem det vi behöver för de kommande sju dagarna. Det gör livet under arbetsveckorna lite enklare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.