Veckans bästa » Tre tjejer i köket

| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 29/07 2018 kl. 21:45 Kommentera

Veckans bästa

I onsdags tog jag och barnen bussen ner till Brighton. Det tar drygt en timme via varenda krokig byväg som finns. Det är mycket turister just nu i Brighton. Shoppade en del till barnen på rean och lunchade på Leon. En helt ok snabbmatskedja som har koll på allergener, både på menyn och hos personalen. Har även flera goda vegoalternativ.

Glutenfri vegotallrik på Leon

Veckans godaste middag? Kanske då vi åt larb. En av mina godaste matminnen från Thailand. Fräs färs med färsk koriander, mynta, fisksås, chili, lime, vitlök, salladslök mm. Servera i krispiga salladsblad. Toppa med sriracha. Tröttnar aldrig på detta småplock!

Nytt för mig är dessa ljuvliga strawberry grapes. Små krispiga vindruvor som smakar jordgubbar. Eller kanske än mer smultron för sötman. Godast kylskåpskalla.

Igår var det äntligen under trettio grader och vi fick lite ork att lämna huset. Åkte till Hartfield och tog en skogspromenerad till Nalle Puhs bro för att kasta puh-pinnar. Ingen turistattraktion mer än att det finns en liten bilparkering och en skylt om vilket håll man ska gå. Rätt rart ändå att den lilla bron i skogen lockar många besökare. A. A. Milne bodde i Hartfield varför det finns en del lokala happenings däromkring till hans minne.

Sedan åkte vi förbi puben Nevil Crest and Gun som ligger halvvägs mot Tunbridge och som maken spanat in tidigare. Blev bara ett drinkstopp denna gång. Menyn såg dock sympastisk ut så vi åker säkert tillbaka för lunch senare i höst.

Idag regnar det äntligen! Vi har vi bilat norrut till Yorkshire och har precis ätit middag med den engelska klanen. Bra avslutning på veckan.

VAD VI HAR ÄTIT?

Vågar knappt skriva att vi har har grillat hela veckan. Men vi har inte lika snustorrt som i Sverige, inga skogsbränder och därmed inget eldningsförbud. Varma sommardagar gör att vi inte börjar med middagen utomhus före åtta typ.

MÅNDAG: Larb + grillspett med  jordnötssås  och ris.

TISDAG: Kycklingwraps med quinoa, avokado, hummus etc.

ONSDAG: Lammkotletter och ratatouille på grillen med citron och  persilja.

TORSDAG: Färska korvar från Waitrose, bönsallad och ruccolasallad.

FREDAG:  Indisk hämtmat.

LÖRDAG: Grillad kyckling + asiatisk coleslaw + sriracha

SÖNDAG: Steak sandwich m egen BBQ-sås och coleslaw.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.