Veckans bästa

Andra semesterveckan har vart ganska lugn. Vi har landat lite mer i nya huset och maken jobbar. Barnen har fullt upp med sina bullet journals och jag tömmer kartonger. Vi har fortfarande inte en enda garderob inköpt. Delvis på grund av rummens udda mått. Huset är som sagt litet med sina 89 kvm och gör skäl för sin definition som cottage. Barnen tycker att det känns som “ett hus man hyr på semestern”. Jag kallar det för “a flipping hobbit house”.

Blir det någonsin rätt på Starbucks….

I fredags pep jag och tjejerna in till London. Det känns otroligt lyxigt att kunna vara där från och med nu lite närsomhelst. Äldsta barnet tog ett efterlängtat foto vid Kings Cross Station efter en timmes köande. Eller ja rättare sagt vid plattform 9 3/4. Ett roligt gratisnöje att mingla med andra Harry Potterfans från hela världen. Fikade äntligen på Beyond Bread där ALLT är glutenfritt på menyn. Spanade in British Museum (vilket var galet varmt). Barnen shoppade loss på Primark. Tog sedan en drink nere vid Themsen innan vi tog tåget hem igen och åt middag.

Glutenfri smörgås med avokado och pocherat ägg hos Beyond Bread.

Igår åkte vi till Lewes som är “länsstad” för East Sussex. Promenerade runt lite, väldigt fint, och lunchade på puben Rights of Man. De har en jättefin terass på taket men jag erkänner att jag prioriterade svalkan i den mörka puben. Sedan åkte vi tillbaka till Seaford och tippade barnen i havet.

Pubklassiker i barnportion – ham egg and chips

Idag har vi badat nere vid Cooden Beach. Det blåste mycket till kitesurfarnas fördel. Vi blev mest trötta på blåsten och gav upp ganska tidigt. Hittade ett fint café som jag berättar mer om en annan dag.

Det är inte något eldningsförbud här ännu. Men det är varmt. Nästa vecka lär fortsätta med 35 grader. Måste nog köpa en lämpliga kanna för Pimms tror jag för att orka detta!

Vad vi har ätit? (läs: grillat)

MÅNDAG: Grillade lammkotletter med grönsaksspett (aubergine/paprika/squash/lök/tomat).

TISDAG: Färska korvar på grillen. Grillade även blomkål och broccoli i stora klyftor. Chilihummus.

ONSDAG: Hämtade upp vår nya bil och drog på liten road trip. Åt glutenfri fish&chips i Royal Tunbridge Wells.

TORSDAG: Vietnamesisk nudelsallad +  grillad kyckling.

FREDAG: Indisk hämtmat.

LÖRDAG: Grillad entrecote. Ugnsbakade potatis och tomater. Plus ett misslyckat köp av bearnaise från Tesco. Huh!

SÖNDAG: Sen frukost gjorde att det blev sen lunch. Så ikväll blir det bara fruktsallad till middag!

Bokmärkt?

Såg ni förresten nya funktionen på FB när man kan kateogorisera allt man bokmärkt där? Love it!

4 kommentarer

  1. /nina

    Hej, vad härligt att flytta till denna del av Storbritannien. Jag har kusiner och kusinbarn i Tunbridge Wells och har varit där mycket,och även åkt på en hel del utflykter i omgivningarna. Mysigt! Hoppas ni får plats med alla grejer i hobbithuset!

    1. Elin

      Åh! Då har du säkert massor med bra tips på restauranger mm! Ser en himla massa bra shoppingmöjligheter med Tunbridge…

  2. Gabbi

    Jag tycker typ inte det finns nån god, fördig bea i England tyvärr. De hade Eriks såser förrut på Ocado men de har slutat med det så bara att vispa egen.

    1. Elin

      jag tar din research som att jag kan sluta leta på en gång… Köpte dragonplanta idag så jag kan göra en egen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.