| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 18/04 2018 kl. 8:27 2 kommentarer

Yorkshire: lunch på The Friars Head

Vi hann med en publunch med vår engelska familj på påsklovet. Det var en bokning med 14 personer och ett gäng spralliga barnsben runt bort bordet. Fint nog finns det hur många bra ställen som helst att äte ute med familjen med i Yorkshire och nu har jag ett nytt tips!

Den här gången hamnde vi på The Friars Head i Akebar. Ett medvetet val för passa barnen. Det var första gången jag var här men jag ser potentialen med att komma tillbaka. Inomhus är det dels en härlig pubmiljö med öppen spis, men vi satt på den inglasade verandan som jag glömde fota. Den är underbar! Medelhavsinspirerad med vinrankor i taket och både loungedel och möjlighet till långbord.

Vi tog först en drink i solen. Det här var en av de första riktiga vårdagarna. Så efterlängtat att få sitta ute och inte frysa. Framför uteserveringen finns en fotbollsplan. Perfekt juh!

Jag åt Ploughmans Platter till lunch. Det är lite som Englands motsvarighet till antipasti. Åh det måste vi ju göra hemma någon helg! Härligt urval med skottskt ägg (med blodpudding!) och charkrelaterat småplock. Och inte minst en av mina absoluta ostfavoriter från England – Yorkshire Blue. Alltså jag vet inte en godare blåmögelost! Jag får typ dubbla hjärtslag när jag tänker på den!

Alldeles bredvid puben finns en driving range så efter maten gick vi ner och slog ett par hinkar med bollar. Så mysig familjeeftermiddag! Bra lunchstopp alltså om du samtidigt vill att rastlösa ben ska få springa av sig lite.

Liknande inlägg:

2 svar till “Yorkshire: lunch på The Friars Head”

  1. Bara brittiskt skriver:

    Åh, detta är ju definitivt för min dotter. Jisses vad med grejer det finns i den där ”Brymortriangeln”. Jag vet en mysig pub i Bellerby.

    • Elin skriver:

      Vi är ju ofta i hjärtat av Brymortriangeln, och drog ju direkt till Brymor efter den här lunchen som du kanske redan har gissat 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.