Pasta med halloumi, citron & haricots verts

Jag är alltid på jakt efter snabba vardagsrätter med få ingredienser och letar på olika ställen för att hitta nya favoriter. För tillfället är Coops medlemstidning min största källa till nya idéer (mer om det i ett separat inlägg framöver), men jag spanar även i kokböcker och på nätet. Vi beställer mat via MatHem en gång/vecka och på deras sajt finns en recepttjänst. Just där hittade jag den här pastarätten som vi testade nu i veckan. Om jag ska vara ärlig var det jag som klickade hem varorna och Magnus som fick uppdraget att laga maten. Rimlig arbetsfördelning, tycker jag. 🙂

Pasta med halloumi, citron och haricot verts, 4 portioner

350 g pasta (MatHem förelsog gemelli – skruvformad pasta)
1 msk salt
1 rödlök
2 vitlöksklyftor – vi hoppade över vitlöken
1 msk olivolja
250 g haricot verts (frysta)
125 g körsbärstomater
1/2 kruka basilika
1/2 citron
400 g halloumi
1 msk olivolja
35 g ruccola
salt
svartpeppar

Gör så här:

Tina haricots verts och koka pastan enl. anvisning på förpackningen. Skala och skär rödlöken i klyftor och grovhacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och haricot verts i olivolja i ca fem minuter. Halvera körsbärstomaterna. Grovhacka basilikan och riv citronskalet (glöm inte att skölja citronen noga – välj gärna en ekologisk citron). Tillsätt tomater, basilika och citronskal  i pannan och låt fräsa med på låg värme.

Tärna halloumin och stek den gyllenbrun runt om i olivolja i en riktigt varm panna.  Sila av pastavattnet, men spara ½ dl vatten i kastrullen. Blanda pastan, pastavattnet och ruccola med grönsakerna i pannan. Låt fräsa en stund och smaka sedan av med citronsaft, salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med halloumin.

En god pasta som kommer få förnyat förtroende som vardagsrätt här hemma. Ett extra plus för att jag har hittat en vego-rätt som vi gillar båda två.

Vi gjorde som vanligt fyra portioner för att ha hälften i matlåda dagen efter och det smakade bra då också. Även om halloumin så klart förlorade spänsten.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.