Veckans bästa

I måndags vaknade vi upp på Premier Inn på flygplatsen i Edinburgh. Kvällen innan hade vi en URUSEL middag på samma hotell (läs: hälften på menyn var slut och det som serverades var helt utan omdöme) varför det var skönt att inte ha betalat i förväg för frukost. Istället drog vi snabbt till flygplatsen för en långfrukost på EAT. Med oss i bagaget hade vi ett födelsedagsbarn som firade TIO (alltså var inte det där igår?!) och lämpligt nog hade vi en morgondejt med hennes ena Gudmor som smugglade in en nybakad tårta med jordgubbar på flygplatsen. Otroligt mysigt och uppskattat! Vi ses tyvärr inte ofta varför den här speed-dejten var efterlängtad. Väl hemma valde födelsedagsbarnet av tradition vad vi skulle äta till middag. Det blev ett hav av hämtsushi med i sällskap med hennes andra Gudmoder. Bra måndag!

Med oss hem till Sverige fick vi även med oss feber och halsont. Barnen har vart hemma olika dagar med sina krämpor. Därav  smoothien nedan. Mango + banana + mandelmjölk är bra kombo. Pyntat med alla nötter som fanns i skafferiet.

Under veckans förkylningsmisär har det vart många säkra middagskort. Det finns en kycklingrätt som vi äter nästan varje vecka. Kyckling delad i bitar lagas på en stor ugnsplåt med potatis, paprika, oliver, små tomater och massor med skivad citron. Spelar ingen roll hur mycket maken preppar för allt tar slut samma kväll. Vi har även hunnit med det här. Plus en fredagkväll med grillade ribs och kyckling i sällskap med grönsakstavar med blåmögelostdipp. Igår kväll en annan  familjefavorit – banh mi. Mest komfortmat även denna vecka. Inte heller direkt vegetariskt nu när jag tänker efter. Jag skyller på vädret. Vi är verkligen inga vintermänniskor.

 Bokmärkt denna vecka:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.