Palolem: middag på the Art Cafe

I sömniga Palolem hamnade vi på the Art Café en sen lunch vid tre på eftermiddagen och gick sedan hem vid tio på kvällen. Tur att det är krypavstånd till allt på den här stranden. Vi trodde först att det här var mer som ett galleri och det är ju delvis sant eftersom de säljer motiv från lokala konstnärer. Jag ångrar lite att jag inte köpte en ganska kitchig tavla som fanns till salu, men den var borta dagen efter när jag kom tillbaka med mina rupies i handen. Så tveka inte om du ser något fint här.

Det här är en familjevänlig restaurang där vår barn låg och läste (läs: youtubade) i den stora soffgungan efter maten. Bra musik här! Just för atmosfären kom vi tillbaka redan kvällen därpå. Alla barer i Palolem lämpar sig ju inte för barn kvällstid men här kände vi oss hemmastadda och hann med en hel del vändtia och Kingfisher i mörkret.

Goda curries finns på menyn och äntligen åt jag en vindaloo med “lite” hetta. Obs – det blir bara stark mat OM du påminner om att du vill ha det. Faktum är att jag har fått tjata mig till chilihet mat på hela resan. Något jag har lärt mig på den här resan är att vindaloo är två helt olika saker i Indien respektive Sverige. Det är inte alls en chilistark rätt i Goa där den har sina rötter och är med inspiration från Portugal. Det är syrlig rätt med mycket vinäger.

Prova gärna deras friterade aubergine i vitlökssås om du gillar vego eller deras paneer pakora (barnens favorit!) om du bara vill ha lite småplock. Det här är ett ställe jag gärna återvänder till för atmosfären! Googla Art Resort Beach så hittar du  hit!

PS! Här hade vi förresten “tårta” tillsammans med Födelsedagsbarnet!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.