| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 11/11 2017 kl. 12:22 3 kommentarer

Tillbaka i Laem Mae Phim

Vi har ju fastnat för den här lilla fastlandspärlan öster om Bangkok. Lätt att åka hit och inte så mycket happenings här. Bra ställe för att ladda batterierna på. Nu var vi här för tredje gången och redan nu funderar vi på om vi kan passera nästa år igen. Vad vi gillat bäst denna gång?

Xing Xing! Vi har ätit lunch här nästan varje dag. Typ i två timmar medan barnen lekt på stranden. Han är ju så himla fin han som driver restaurangen. Lite fåordig men mån om att vi ska bli nöjda. Missa inte musslorna med den ljuvliga gröna chilistinna dippsåsen som vi har ätit hur många gånger som helst. Friterad morning glory passar fint som småplock. Här har vi ätit den bästa bläckfisken. Barnen älskar deras cashew chicken och jag kan nog rabbla tio rätter till. PS! Bra wi-fi!

Pla-O. Har blivit bättre jämfört med tidigare år. Prisvärt. Deras räkor i röd curry kommer vi att referera länge till.

Tang-kay. Tyvärr inte lika bra som tidigare år men fortfarande bra. Hela köksstyrkan verkar ha bytts ut – även om det verkar vara samma ägare. Älskar soppan här.

The Grill in the Alley. Kan man äta världens bästa hamburgare på en bakgata i Thailand? Nästan så. Ett roligt återbesök detta år och kan bara konstatera att de är otroligt bra på vad de gör.

Tequila Sunrise. Hit går vi inte för maten utan för att drink eller två för middagen. Bra wi-fi och barnen älskar deras milkshakes.

Rotis utanför 7-11. Det finns flera gatustånd kvällstid på gatan och vår absoluta favorit är killen som steker pannkakor. Serveras med  banan,  kondenserad mjölk och chokladsås för 40 baht. Bästa efterrätten!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Liknande inlägg:

3 svar till “Tillbaka i Laem Mae Phim”

 1. Eva skriver:

  Ytterligare en plats i värden som får läggas på listan. Jag blir ju så sugen när du skriver så fint. Något hotell som du rekommenderar?

  • Elin skriver:

   Hej Eva! Vi har bott på samma tre gånger i rad. Inget hippt alls men rent och fint och ffa har de en bra pool som passar hela familjen. 60 cm djupt i lilla poolen och 3 meter djupt för den som vill dykträna. Ej att förglömma så är det ju en del jelly fish i havet så oavsett vart du stannar här så behövs en bra pool. Frukosten är minimal men vi lägger gärna mer krut på lunch och middag. Om upplägget låter bra så är det här mitt tips: http://www.booking.com/Share-M30YjL /Elin

 2. Eva skriver:

  Verkar alldeles utmärkt, förutom jelly fishen. De kände jag inte till. Tack för tipset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.