| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 16/01 2016 kl. 18:22 2 kommentarer

Tasmanien – lite praktiskt om reseplaneringen

De vanligaste frågorna som jag har fått om vår Tasmanienresa?

  1. VARFÖR åkte ni till Tasmanien?
  2. Men är det inte mycket ormar?
  3. Är det verkligen värt att åka så långt?

Ja jag kommer att återkomma om detta.

Hursomhelst. Vi flög Stockholm-Beijing-Melbourne. Därefter 50 minuter flyg Melbourne-Hobart. Det går att att ta färjan över också som tar 10 timmar till Devonport. Men Jetstar är ett prisvärt alternativ att flyga med. Speciellt om man som jag har en liten fobi för att vara till havs.

IMG_3484 (1)

Hur vi planerade 17 nätter på Tasmanien?

På ett ungefär – för att ni ska hänga med i kommande inlägg (och om ni kanske planerar en egen tripp): från Hobart åkte vi via Seven Mile Beach ner till Port Arthur. Sen upp efter västkusten till Bay of Fire och Mt William National Park. Vidare hela norra kusten till Stanley och ut till Marrawah. Tillbaka mot Ulverstone.  Sedan tog vi sikte på Strahan på östkusten. Därefter en dag då vi körde rakt över ön tillbaka till Hobart. Vidare sen söderut ner till Southport. På slutspurten sen bland annat Richmond innan vi lämnade tillbaka husbilen i Hobart. Upplägget blev bra trots lite improvisation. Om något skulle vara annorlunda så hade jag gärna varit lite längre på kusten vid Bay of Fire.  Stay tuned!

Tasmania_regional_Map

Liknande inlägg:

2 svar till “Tasmanien – lite praktiskt om reseplaneringen”

  1. Bara brittiskt skriver:

    Så coolt! Men ja, varför just Tasmanien och inte Australien i stort? Jag ser fram emot inlägg eftersom dottern och jag just haft maratonkvällar med Masterchef Australia (med tasmansk deltagare). Bästa Masterchef alla kategorier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *