Att baka med skrädmjöl

Mitt regelbundna brödbakande kom av sig lite här på eftervintern men i helgen så hann jag knåda lite degar igen. De går ju så fort egentligen om det finns mjöl hemma på hyllan, ja bara diciplinen behagar anmäla sin återkomst.

I helgen bakade jag första gången med skrädmjöl, ett mjöl som tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Lite lätt rostad ton i smaken tycker jag att det har  efter att ha premiärbakat med det. Baguetterna nedan är ett tidigare recept här i bloggen ,där jag haft ca 5 dl av mjölet utbytt till just skrädmjöl.

Men jag är mest nyfiken på hur du använder skrädmjöl?  Just den lätt rostade tonen i doft och smak gör att jag känner enorm potential för skrädmjölet, vad-jag-nu-ska-ha-det-till!

De här bröden knådas inte efter sin andra jäsning. Dela degen i fyra bitar, rulla ut till baguetter, vrid till dem innan du lägger ut dem på plåten.

10 kommentarer

  1. Lisa

    En av mina favoritprodukter. Jag gör välling till min äldsta på skrädmjöl. Det gillas skarpt. Ibland gröt till frukost eller mellanmål. Har aldrig testat att baka på dock.

    1. Elin

      vilket recept använder du till välling? Gröt provade vi häromdagen!

  2. Anna

    Jag har använt skrädmjöl till thé-kakaor. jag har även använt det till muffins med en klick äppelmos i. Det blev en bra kombo.

  3. Hans

    Jag skulle behöva baka med enbart havremjöl/skrädmjöl.
    Gärna “vanliga” kardemummabullar om det är möjligt.
    – Nån som vet ?

    1. Elin

      Har inte provat själv men jag hade provat utan att tveka 🙂

  4. Sofia

    Drömmar blir supergoda. De får ju lite av en bränd kola smak.

    1. Elin

      Åh två bra tips! Det var länge sedan vi hade skrädmjöl hemma nu.

  5. Sofia

    Och såklart mårbackakaka med bittermandel. Går åt mandelkubb/mazarin i smaken.

  6. Annika Pettersson

    Någon som provat baka skorpor på skrädmjöl?

    1. Elin

      Hej! jag har inte provat, men tycker överlag att många mjölsorter passar till skorpor, så jag hade absolut provat. Vi bakar numera allt glutenfritt hemma så det är lite mer begränsat med vilket mjöl vi använder.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.