| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 30/04 2012 kl. 9:14 3 kommentarer

Att baka med skrädmjöl

Mitt regelbundna brödbakande kom av sig lite här på eftervintern men i helgen så hann jag knåda lite degar igen. De går ju så fort egentligen om det finns mjöl hemma på hyllan, ja bara diciplinen behagar anmäla sin återkomst.

I helgen bakade jag första gången med skrädmjöl, ett mjöl som tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Lite lätt rostad ton i smaken tycker jag att det har  efter att ha premiärbakat med det. Baguetterna nedan är ett tidigare recept här i bloggen ,där jag haft ca 5 dl av mjölet utbytt till just skrädmjöl.

Men jag är mest nyfiken på hur du använder skrädmjöl?  Just den lätt rostade tonen i doft och smak gör att jag känner enorm potential för skrädmjölet, vad-jag-nu-ska-ha-det-till!

De här bröden knådas inte efter sin andra jäsning. Dela degen i fyra bitar, rulla ut till baguetter, vrid till dem innan du lägger ut dem på plåten.

Liknande inlägg:

3 svar till “Att baka med skrädmjöl”

  1. Lisa skriver:

    En av mina favoritprodukter. Jag gör välling till min äldsta på skrädmjöl. Det gillas skarpt. Ibland gröt till frukost eller mellanmål. Har aldrig testat att baka på dock.

  2. Anna skriver:

    Jag har använt skrädmjöl till thé-kakaor. jag har även använt det till muffins med en klick äppelmos i. Det blev en bra kombo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *