| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 12/04 2012 kl. 20:57 6 kommentarer

Bodalsgris

Värmlandschark och Dahlbergs Slakteri i Brålanda har tagit fram konceptet Bodalsgris med grisar från gårdar i Bohuslän och Dalsland och som återfinns på Coop i syfte att lyfta fram lokala producenter, dvs det är Coop i samma region om är återförsäljare. Hitills har de värvat 14 gårdar i närområdet. Häromveckan blev jag tillfrågad om att prova kött ur deras sortiment  – och jag var nyfiken och sa ja!

Det var faktiskt en ynnest att få laga till middag på deras fläskfilé. Jag ska erkänna att jag inte var speciellt varsam med köttet. Klockan var över sex innan jag hann börja med middagsmaten. I lite panik ska tilläggas eftersom alla var hungriga. Samtidigt som jag kokade pasta och förberedde ratatouille så brynte jag filén ganska ordentligt med citron och timjan i traktörpannan. Sen fortsatte jag att steka den på medelvärme under lock till dess att maten är klar. Ingen varsam och sofistikerad matlagning den här kvällen precis, det var bara akut nedräkning innan vi fick middagsmat på bordet.

Men det här köttet. Ja det visade sig var otroligt saftigt och mört. Vi köper nästan aldrig fläskfilé eftersom det inte smakar så mycket – men det här smakade verkligen kött. Det påminde mycket om de fina styckningsdelar som vi fick för ett par år sedan från en personlig leverantör av gårdsgris. Fläskfilén från Bodalsgris får helt klart full poäng från vårt kök! Heja Bodalsgris!

Liknande inlägg:

6 svar till “Bodalsgris”

 1. Annika skriver:

  Härligt! Jag har inte haft möjlighet at pröva det jag fick ännu, då det var så proppfullt i mitt kylskåp när leveranser kom och vi hade matplaner för den närmaste veckan… nu ser jag verkligen fram emot att pröva! Särskilt spännande med tanke på att 3 av 4 var sådant vi aldrig köper själva. Filén, ytterfilén och den benfria kotlettraden.

 2. Fröken Dill skriver:

  Härligt! Det är vekligen jättestor smakskillnad på konventionellt griskött och alternativen. Man undrar nästan vad de gör med de stackars ”vanliga” grisarna…
  Tänker fröken Dill

 3. Elin skriver:

  Precis. Vi kan referera till en bra bit kött i flera år!

 4. Kinna skriver:

  Äntligen tid att blogga om det här. Blev så gott som benfri kotlettrad späckad med aprikos och spännande peppar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.