| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 08/02 2012 kl. 19:56 9 kommentarer

Ladurée öppnar butik i Stockholm!


Macaroner från Ladurée. Pistage, citron, cassis, lakrits, hallon och grönt äpple

Ryktet om att det franska konditoriet Ladurée ska öppna en butik i Stockholm har surrat på nätet ett tag. I slutet på januari skrev Mia Öhrn att Ladurée söker personal till den kommande butiken och alla vi som någonsin har ätit Ladurées macaroner jublade. Idag skriver Metro om Ladurées planer och citerar även Clara Guillon som är franchisetagare för Ladurée i Norden.

Innan M och jag åkte till Paris i höstas hade jag aldrig ätit macaroner. Att starta med finmacaroner från Ladurée var kanske inte så taktiskt, för nu smakar inga andra tillnärmelsevis så bra. De macaroner jag har köpt här hemma har mest varit söta och fyllningen smaklöst. Trots att jag köpte dem på ett franskt bageri som borde kunna sin sak.

Även om jag inte är något kakmonster och nöjer mig med en macaron eller två till mitt kvällste, ser jag väldigt mycket fram emot att Ladurée ska öppna här i stan. Förhoppningsvis redan under våren.

Uppdaterat 2012-04-17
Enligt Damernas Värld öppnar Ladurée den 11 maj!

Liknande inlägg:

9 svar till “Ladurée öppnar butik i Stockholm!”

 1. Hanna skriver:

  Åh härligt!

  Testa deras sea salted caramel macaron nästa gång, min favorit! Det finns tre Laduree i London nu och en tursamt nära mitt jobb. 🙂

  • Helena skriver:

   Jag har testat deras caramel, men det finns kanske fler varianter (även en med sea salt alltså). Mina favoriter är lakrits och cassis. Himmelskt goda! Ja och så pistage förstås. Och hallon…. 😉

 2. Linnea skriver:

  Åhhh, har hört rykten om att det ska hända. Provade själv macarones på Wayne’s Coffe, vilket var riktigt dåligt. De var torra och smaklösa. Ska till London i påsk och kommer då naturligtvis besöka Ladurée! Kommer helt klart bli stammis om de öppnar i Stockholm då jag bara behöver ta pendeln in. De har så mysiga affärer! 😀

 3. Malin Elisabet skriver:

  Underbart! Fantastiskt! Men när öppnar det?! 🙄

  • Helena skriver:

   Underbart it is, Malin! Jag vet inte när de öppnar. Har dock sett att lokalen ligger på Grev Turegatan. Så klart på Öfvre Östermalm… 😉

 4. M skriver:

  Cassis = Svartvinbär.

 5. Malin Elisabet Blom skriver:

  En liten fågel viskade just att Ladurée öppnar i maj men jag vet tyvärr inte vilket datum 😆

 6. Annelie skriver:

  Hej hej,
  blev inspirerad att skriva en liten bloggpost nar jag sag det har upplagget, har aven lankat 🙂 Alskar Laduree!!

  • Helena skriver:

   Ja, vem älskar inte Ladurée? 😉 Jag kommer garanterat att hänga på låset den 11 maj när de, enligt Damernas Värld, öppnar här i Stockholm. En rapport kommer helt säkert framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.