| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 02/02 2012 kl. 9:46 1 kommentar

Svartavinbärssylt med kanel och vanilj

Nu är vi äntligen hemma igen! Det är fortfarande lite ovant med kyla och snö efter två månader med sol och värme. Huset är fortfarande kallt och det känns nästan lite overkligt att vi var i Malaysia så sent som för en vecka sedan.

Inför kommande storhandling till köket så städade jag ur skafferi, kyl och frys igår. Jag hittade bortglömt syltsocker och tinade en liter svarta vinbär från i somras. Syltsocker är verkligen smidigt om man har svårt att få till rätt konsistens på sylt. Extra smidigt när man kokar sylt på bärmängder som kanske inte följer standardiserade receptmängder eftersom mängden pektin blir i rätt mängd i förhållande till mängden tillsatt socker.

I gårdagens syltkok så smaksatte jag med ekologisk kanel från Kockens och det oumbärliga vaniljpulvret som också är eko. Det blev god vardagssylt som vi redan har hunnit ha på yoghurt och frukostgröt!

nykokt sylt på sommarens svarta vinbär

Liknande inlägg:

Ett svar till “Svartavinbärssylt med kanel och vanilj”

  1. Fröken Dill skriver:

    Välkommen hem! Vilken spännande resa ni varit på!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.