| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 18/12 2011 kl. 21:10 Kommentera

Julmatkasse från B.A.R.


Foto: B.A.R.

I veckan började restaurang B.A.R. här i Stockholm att sälja julmatkassar som innehåller i princip allt som behövs för att duka upp ett julbord antingen hemma eller på jobbet t ex. Jag fick en kasse levererad häromdagen och den kvällen var middagen räddad. M och jag kokade lite potatis och plockade sedan fram de små byttorna med sill, lax, köttbullar, prinskorv och tillbehör.

  
Foto: Helena – med iPhonekamera och kompakt mörker i köket

Julmatkassen från B.A.R innehåller:

  • Västkustsill med färska örter
  • Kryddpepparsmaksatt sill från Västkusten
  • Gravad strömming med sikrom och gräddfil
  • Senapskryddad västkustsill
  • Salt- och sockergravad lax kryddad med färsk dill och dillfrön
  • Kallrökt norsk lax
  • Julkryddade prinskorvar från Kungsbyn
  • B.A.R.s handrullade köttbullar
  • Liss-Ellas söt-starka senap
  • Hemkokt rödkål
  • Svecia extra lagrad i 24 månader
  • Fransk Roquefort
  • Knäckebröd kryddat med havssalt och fänkål
  • Nygräddat vörtbröd
  • Knäckiga mintkolor

Ho ho, var är julskinkan?  Även om jag är en riktig sillälskare tycker jag att det är konstigt att  det inte finns någon julskinka i julmatkassen. Den gillas ju av de flesta och är åtminstone ett måste på vårt julbord.

Julmatkassen kostar 195 kr/person och finns att köpa färdigpackad i saluhallen på B.A.R. ett par dagar till. Kanske något för den som inte har hunnit klämma in ett julbord eller som bara vill ha ett julbord light så här dagarna innan jul.

Uppdatering! Efter kontakt med B.A.R.s PR-byrå har jag fått reda på att anledningen till att det inte finns någon julskinka i julmatkassen är att Henrik Norström, B.A.R., anser att just skinkan är något man helst vill göra själv. Många har sitt traditionella sätt att göra den på alt. ett favoritställe att köpa den ifrån. Ytterligare en anledning är att julskinkan lätt blir tråkig när man skär upp den och lägger den i en plastlåda och att det dår blir svårt att kontrollera kvalitén.

Nu slipper jag att leva i ovisshet i alla fall. För min del är jag dock mycket mer knusslig med sillinläggningarna. Å andra sidan hade det inte varit någon höjdare att få en torr och trist julskinka. Svårt det där.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *