| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 15/06 2009 kl. 22:22 7 kommentarer

Kyckling med dragon och citron

Här gick det undan igen! Kycklingröran har 2 minuter i förberedelser (nästan ivarje fall) och smakar mer än vad den ser ut om du har bra råvaror. Och så gott med nykokt sparris och färskpotatis!

KYCKLING MED DRAGON OCH CITRON

  • ca 500-600 gram kycklingfiléer
  • 3 små salladslökar
  • en tufs färsk dragon
  • smör att steka med
  • saft från 1/3 citron
  • 1 paket matlagningsgrädde
  • 1 msk redningsmjöl
  • smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar

så här gör du:

  1. Skiva salladslöken i tunna skivor på längden.
  2. Skiva kycklingfiléer i skivor.
  3. Fräs salladslök mjuk med dragon i smör i en traktörpanna.
  4. Lägg salladslöken åt sidan och stek kycklingstrimlorna med citronsaft. Lägg dem åt sidan en stund.
  5. Vispa ner grädde i stekpannan, låt såsen koka upp, red med lite mjöl och lägg tillbaka kyckling och salladslök.
  6. Smaka ev av med lite mer citronsaft, salt och peppar.

Liknande inlägg:

7 svar till “Kyckling med dragon och citron”

  1. Emilies Skafferi skriver:

    Mmm mums. Snabbt och enkelt, helt perfekt ju!

  2. Charlotte skriver:

    Låter gott! (kyckingen alltså – inte sillpizzan.. ) I söndags efter en dag på Gröna Lund i hällande ösregn var jag otroligt sugen på soppa – och svängde ihop en supergod skapelse med improvisation och fantasi. Kycklingsoppan bestod av hönsbuljong, morötter, vitkål, lök, vitlök, färsk ingefära, kycklingfiléer, chili, fisksås, lite peppar och curry och en kryddblandning med saffran, fänkål och lite annat , samt strax före servering färska sockerärtor och champinjoner. Det blev SÅ GOTT och dessutom nyttigt och smalt. Ibland kan det vara skönt att äta lite nyttigt efter flera dagar av grillat kött och goda såser.. Bra lätt sommarmat och en höjdare vid förkylning. Mvh Charlotte

  3. Sofie skriver:

    Det ser verkligen otroligt gott ut. Enkelt, men oj så det vattnas i munnen. Haha, jättebra blogg med många intressanta (och inspirerande) inlägg!

  4. Emma skriver:

    Tog inspiration från det här receptet i kväll, dock med en egen twist. Jag tillsatte lite vitlök till lök och dragon vid stekningen och tillsatte dijonsenap som smaksättning av såsen.

    Tack för en kanon idé. Det blev riktigt smaskigt och så lättlagat.

  5. Oskar skriver:

    Ser jättegott ut! Ska jag prova. Definitivt.

  6. Elin skriver:

    Det tycker jag att du ska göra. Och så tycker jag att du ska kommentera oftare!

  7. […] serverade med spagetti men den här är ju lite all-round och funkar även med potatis eller ris. Det påminner förresten lite om det här som spinner på ett liknande tema. Typisk mitt-i-veckan-kyckling helt […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *