Dinkelgröt med gojibär och aprikos

Gojibäret har en vild framfart just nu i det svenska köket och här har den också flyttat in. Jag köpte en påse på Pierias Livs i Hötorgshallen men jag tror att den är ganska lätt att hitta i hälsokostaffärer.

Vi testar oss fram här hemma för att se vart det hör bäst hemma. Det lilla torkade bäret smakar inte så mycket tycker jag. Möjligtvis lite syrligt. Det påminner lite om nypon och piggar helt klart upp frukostgröten med sin röda färg. Gojibäret marknadsförs intensivt för sina antioxidanter så nu hoppas vi på att vi förblir friska hela vintern.

Att vi har dinkelflingor i gröten här hemma beror bara på att de vanliga havregrynen slut. Klipp ner lite torkade aprikoser och strö i gojibär i gröten innan den får koka ihop. Gott!

4 kommentarer

  1. Lallis

    Det var helt nytt fö rmig detta bär, men absolut något att prova:)
    Kram Lallis

  2. Nette

    Ser jättegott ut! 😛 Har aldrig hört om det där bäret… Men allt måste ju prövas! 🙂

  3. Gojibär

    Det här var ett intressant grötrecept. Brukar ha bananer och aprikoser i men nu måste jag naturligtvis pröva att ha i lite gojibär också. Ser onekligen väldigt smarrigt ut! 😛

    /Lisa

  4. Martine

    Hej och tack för inspirerande recept 🙂 !

    Jag har hört att Gojibär gojibär som värms upp i tex gröt eller te inte är så nyttiga som vanliga torkade.

    Vet ni?

    Tack

    Martine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.