| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 29/10 2008 kl. 9:06 4 kommentarer

Inläggning av råa oliver

Vi har fått mail från en läsare som letar efter tips inför inläggning av råa oliver köpta i Italien:

Ciao Ragazze, Trevlig sajt ni har som jag just hittade. Har nyligen kommit hem från Syditalien och köpt råa gröna oliver. Har ni ngt tips på inläggning i saltvatten (alltså proceduren innan man lägger dem i t.ex. olivolja med vitlök etc.) Jättetacksam för svar.

Bästa hälsningar Inga F.

Vid googling på ”olives preserving” (efter tips på det här forumet) får jag följande resultat.

Någon som vet exakt hur Inga ska göra? Lämna kommentar!

Liknande inlägg:

4 svar till “Inläggning av råa oliver”

  1. ilva skriver:

    Jag vet! Hon ska sticka med t.ex en tandpetare sisådär 6-7 ggr i varje oliv och så lägger hon dem i rikligt med vatten och salt, skulle tro 1 del salt till 10 delar vatten, minns inte exakt. Byt vatten varje dag i ca 10 dagar och sen kan man använda dem, dvs lägga in dem i GOD olivolja tillsmmans med vard man nu vill, vitlök, örter, chillipeppar osv. Viktigt att oliverna inte är för omogna, då tar det ängre tid.

  2. Helena skriver:

    Tack snälla Ilva för tipset! 😀

  3. Ann skriver:

    Undrar om receptet ovan fungerade. Har hört liknande recept men aldrig provat. Just skördat svarta oliver från eget träd och tänkte prova!

  4. Johan Höllviken skriver:

    Jag gick runt i en butik i Rosengård och hittade plommonformade gröna och hårda frukter. Provsmakade och hela gommen knöt sig… Beskt som malört!!
    Jag fick tips av en kvinna i huckle som log mot mig och förklarade med gester att oliverna ska korssnittas och läggas i saltvatten (1 Tsk salt per Liter vatten). Byt ca var 3 dag och förvara i kylskåp.

    Jag blev nyfiken och hade dessutom ett handfast tips för hanteringen som var överkomligt rent hantverksmässigt.
    Jag handlade en påse och gick hem och gjorde som hon sa.Provsmakade efter några vattenbyten för att se vad som händer.

    Ju längre marineringstid och fler vattenbyten desto ”fruktigare” blir oliverna.

    Prova gärna 🙂

    Hälsningar

    Johan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *